Zac Brown – The Controversy
Format: CD – LP – Digital / Label: Home Grown Music
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

 Ik ben een liefhebber van het rootsy (southern) rockgeluid van The Zac Brown Band. Naamgever Zac Brown heeft gemeend om een soloalbum op te nemen en dat te doen in een meer poppy modus.

De plaat verscheen al eerder, ongeveer tegelijkertijd met het uitkomen van ‘The Owl’ van zijn band, namelijk eind september van het vorige jaar. Nu gaat de cd dus in de re-release met toevoeging van twee liedjes.

Ik moet helaas mijn teleurstelling uitspreken over het album, hoewel opener Always And Never met zijn pianoballadbenadering nog wel een plekje verdient op een plaat van zijn moederband. Daarna is het tijd voor Dream Sellin’, dat aanvankelijk prettig in het gehoor ligt, maar wordt verpest door de elektronica die wordt ingezet.
Als daarna die super irritante gecomputeriseerde vingerknipjes opduiken in Spend It All On You is wat mij betreft het pleit beslecht: beste Zac, terug naar je band en snel een opvolger maken voor het prima album ‘The Owl’ ! Met dit dertien in een dozijn-album doe je je carrière geen goed.

Tracklist:
01. Always And Never
02. Dream Sellin’
03. Spend It All On You
04. Nowhere Left To Go
05. Time
06. This Far
07. Swayze
08. Lion’s Den
09. Spend It All On You (Petey Remix)
10. Someone I Used To Know (Petey Radio Remix)

Website: Zac Brown Band