Will Kimbrough – Spring Break
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Daphne Records
Release: 2020

Tekst: Bert van Kessel

 Singer-songwriter, producer en muli-instrumentalist Will Kimbrough staat bekend als de meest hardwerkende artiest in Nashville, maar ook hij kwam dit voorjaar thuis te zitten door Covidmaatregelen. Waar hij in diverse samenwerkingsverbanden, zoals Daddy met Tommy Womack, veelal koos voor vrij stevige rootsrock dook hij nu  zijn thuisstudio in om zichzelf en ons wat verlichting te bieden in deze barre tijden met een akoestisch solo-album.

Het telt 14 beklijvende liedjes,met slechts begeleiding van zijn akoestische gitaren en soms mondharmonica in de stijl van de troubadours uit de Greenwich Village tijd.

Mannen als Phil Ochs en Fred Neil zouden trots op hem zijn geweest Het merendeel schreef hij samen met vrienden als Todd Snider, Adrienne Young en Milton Brown en ze variëren van luchtig via troostrijk tot introspectief.

De prachtige verhalende ballade Philadelphia Mississippi doet denken aan de lyriek van Townes. De beste tracks, zoals Child Of Light, Cape Henry en I Want Out,  zijn oudere liedjes.maar ook kijkt hij goed om zich heen in deze 21e eeuw: in The Late Great John Prine Blues, schrijft hij het verdriet van zich af na de dood van zijn vriend en mentor.
My Right Wing Friend is een erg actueel nummer over de Divided States Of America. Work To Do en Child of Light zijn troostvolle nummers, met warme, hoopvolle teksten bedoeld als steun in de ellende van Corona.

Will Kimbrough heeft een fraai solo-album gemaakt; de 14 gevarieerde  tracks  hebben pakkende melodieën en hij zingt ze erg mooi. Met hier en daar een wat rafelig randje zou het een absoluut topalbum zijn geweest.

Tracks:
01. My Sin Is Pride
02. The Late Great John Prine Blues
03. All Fall Down
04. Rocket Fuel
05. I Want Out
06. Philadelphia Mississippi
07. Trains
08. Cape Henry
09. Plow To The End Of The Row
10. My Right Wing Friend
11. Home Remedy
12. Work To Do
13. Child Of Light
14. Digging A Ditch With A Spoon

Website: Will Kimbrough