Walter Trout – Ordinary Madness
Format: CD – 2LP+Mp3 – Digital / Label: Provogue – Mascot Label Group
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Er zijn van die artiesten, die je nooit teleur zullen stellen en waarvan je weet dat elke nieuwe release gewoon weer raak zal zijn. Zo’n artiest is zanger-gitarist Walter Trout !

photo credits: Alex Solca

Op elk album staan keer op keer prima bluesrocknummers en weet hij een perfecte mix te vinden tussen gevoelige en intieme ballads of medium-tempo nummers en felle bluesrockers.

Dat is op zijn nieuwe album ‘Ordinary Madness’ dus ook weer zo.

Walter wordt op dit album begeleid door zijn band Michael Leasure (drums), Johnny Griparie (bas) en Teddy “Zig Zag” Andreadis (keyboards) en muzikale gasten Skip Edwards (keyboards), Drake “Munkihead” Shining (Keyboards), Anthony Grisman (gitaar) en zoonlief Jon Trout.

Het aantal rockers is ietsjes in de minderheid op dit album maar ze zijn daarom niet minder lekker.

Neem nou het felle hoekig rockende Wanna Dance waarin zowel broeierige passages als felle rockende riffs voorbijkomen. Een gepassioneerde rocker met snijdend hard gitaarwerk. Final Curtain Call is een loom en funky bluesrocknummer met messcherp, snerpend gitaarspel. Vervolgens is Make It Right een hoekig pompende funky bluesrocker waarin Walter’s gitaar het uit kreunt en giert van genot.
De afsluiter OK Boomer is een knalharde rauwe rocker met een gemeen schurend geluid.

Van de ballads springt All Out Of Tears eruit. Een nummer, dat mede gecomponeerd werd door Teeny Tucker, de dochter van Tommy Tucker. Het nummer handelt over het verlies van haar zoon en wordt zeer breekbaar door Walter vertolkt. In het intieme mid-tempo Heaven In Your Eyes bewijst hij nogmaals dat het bij hem niet alleen maar gaat om hard beukende bluesrock hoewel zijn schrijnend harde gitaar in dit nummer wel voor een rauwe rand zorgt.
De opener van het album, Ordinary Madness heeft een jazzy geluid en is een zwoel pompende shuffle. Ook de combi van blues en Americana in Heartland mag er zijn!

De fans van Walter Trout zullen met zijn fantastische nieuwe album zeker niet teleurgesteld worden. Walter Trout staat nog steeds voor zeer hoogwaardige bluesrock!

Tracklist:
01. Ordinary Madness
02. Wanna Dance
03. My Foolish Pride
04. Heartland
05. All Out Of Tears
06. Final Curtain Call
07. Heaven In Your Eyes
08. The Sun Is Going Down
09. Make It Right
10. Up Above My Sky
11. OK Boomer

Website: Walter Trout

photo credits: Alex Solca