Voracious Scourge – In Death
Format: CD – vinyl LP / Label: Massacre Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Als er een release van het Massacre label uitkomt weet je één ding zeker: zachtzinnig zal het er niet aan toe gaan! En dat is nog voorzichtig uitgedrukt na beluistering van het debuutalbum van de Amerikaans/Nederlandse band Voracious Scourge.
Een old-school death metalband opgebouwd uit leden uit bands als Sinister, Suture, Suffiration, Atheist, Pestilence en Cranial Sledge.

Het gaat hier om de Nederlandse zanger Adrie Kloosterwaard, gitaristen Jason McIntyre en Billy Richard, bassist Tony Choy en drummer Mike Smith.

Hun death metal is van het zeer razende en brute soort en na de EP ‘Our Demise’ uit 2018 is dit hun debuutallbum.

Een album waarop de toon gezet wordt door het intro, Retribution Of The Damned. Een intro met zeer donkere dreigende synthesizerklanken, aangevuld met koorzang en een sinistere gitaar. Aanzwellend tot de woeste uitbarsting van Heaven’s Scorched. De hemel blijkt dus ook al last te hebben van de klimaatveranderingen in een totaal op hol geslagen death metal nummer met furieuze riffs en ultradiepe grunts waar toch ook nog enige ruimte is voor melodieuze breaks. Als ik dit compleet losgeslagen voortmarcherende nummer hoor laat ik mijn plekje in de Hemel nog even open staan…
Als dan de Heer ook nog eens van zijn vel ontdaan blijkt te zijn in Defleshed Messiah weet ik het zeker! Dit is, indien mogelijk, een nog heftiger hakkend nummer waardoor Adrie Kloosterwaard opgezweept wordt tot nog intensere grunts.
In Voracious Scourge treden ex-Death gitaristen Andy La Roque en James Murphy aan voor een luguber hakkend nummer met een ontzettend massief gitaargeluid (ja, duh!). Een muzikale vraatzuchtige kastijding die je oren en maag compleet verpulverd achterlaat.
De bassdrums stuiteren er in volle vaart op los in Mental Enslavement waarin ex-Regurgitation gitarist Tony Tipton de tweede sologitaar bespeelt.
De gitaarriffs aan het begin van In Death doen vreemd genoeg even aan Big Country/the Skids denken maar die illusie wordt al snel onder de voet gestormd door de voorbijrazende death metal. De death metal achtbaan blijft maar onstopbaar voorbij racen in A Life Condemned waarin de band zijn beklag doet over dit “verdoemde leven”….of zouden ze het stiekem toch lekker vinden?
In Harbringer Of Our Own Demise komt de band ons al furieus razend aankondigen dat ook onze ondergang nabij is en gezien de heftigheid waarop deze boodschap gebracht wordt, geloof ik ze. Hou je buik maar vast want de band dendert als een ware death meatl tank over je heen in Tank Tread Evisceration, om je ingewanden er eens lekker uit te rukken….
Als afsluiter covert de band het oude Death nummer Born Dead, dat hier als een zeer wild pompende death metal storm klinkt.

De liefhebbers van old school death metal kunnen simpelweg niet om dit debuutalbum van deze zeer heftige Voracioyus Scourge heen!

Ruikt het hier nu naar verschroeid vlees?

Tracklist:
01. Retribution Of The Damned (Intro)
02. Heaven’s Scorched
03. Defleshed Messiah
04. Voracious Scourge
05. Mental Enslavement
06. In Death
07. A Life Condemned
08. Harbringer Of Our Own Demise
09. Tank Tread Evisceration
10. Born Dead (Death Cover)

Website: www.facebook.com/voraciousscourge