Recensie: Various Artists – You Gave Me Reason To Live – Southern And Deep Soul From Louisiana

 

Various Artists - You Gave Me Reason To Live – Southern And deep Soul From Louisiana

Various Artists – You Gave Me Reason To Live – Southern And Deep Soul From Louisiana
Format: CD / Label: Kent Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Van een grote portie hartenzeer krijg je vanzelf wel de blues. En hartenzeer is volop aanwezig op deze verzamelaar op het befaamde Kent Records label. Resulterend in wel 22 zeer diepe soul ballads waaronder een groot aantal met een zeer bluesy geluid of gevoel.

De Amerikaanse staat Louisiana is vooral bekend door de cajun en zydeco muziek. Wat vaak vergeten wordt is, dat er ook de nodige klasse soulnummers in Louisiana werd opgenomen.

Veelal door zeer obscure artiesten. En die zijn flink vertegenwoordigd op dit album. Opnames uit de vroege 60’s en 70’s,  vaak afkomstig van labels als ANLA, La Louisianne, Soul Unlimited, Goldband en Hub-City.

Het album start met Charles Greene met Baby Oh Baby (How Far You Are From Me). Een diepe soulballad met krachtige Otis Redding-achtige zang in een When A Man Loves A Woman-achtig décor.

Johnny Truitt is verantwoordelijk voor een zeer intieme cover van Kris Kristofferson’s For The Good Times in een Al Green-achtige sfeer. Die zwoele Hi sfeer is ook aanwezig in One Man’s Happiness van Moody (Scott).

Our Love Will Always Be van Lee Bernard klinkt iets venijniger met een bluesy geluid.

Absolute hoogtepunten komen van Soul Shouting Tommy met het James Carr-achtige To Be Loved By You. Het heerlijk loom deinende Big Boys Cry van Bobby Charles (songschrijver van o.a. See You later Alligator). Het Percy Sledge-achtige If You Love Me van Clifton White & His Royal Knights, de Otis Redding/Wilson Pickett-achtige krachtige zang van Big Daddy Green in On Bended Knees Begging en het krachtige en zeer bluesy Blues For Men van King Carl.

De gebroken harten op deze verzamelaar heeft gezorgd voor een prachtige verzamelaar, die absoluut aan te raden is voor elke soul liefhebber!

Website: https://acerecords.co.uk/

Various Artists - You Gave Me Reason To Live – Southern And deep Soul From Louisiana - back