Recensie: Various Artists – Ohne Uns Wirds Still In Osnabrück

 

Various Artists - Ohne Uns Wirds Still In Osnabrück

Various Artists – Ohne Uns Wirds Still In Osnabrück
Format: CD / Label: Timezone Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

En nu allemaal snel het podium op!

Door de Covid epidemie waren optredens een hele lange periode onmogelijk. Gelukkig lijkt daar nu een einde aan te komen. Gedurende de epidemie zochten de artiesten naar manieren om toch hun publiek te kunnen bereiken. Zo ook in de regio rond de Duitse plaats Osnabrück.

De bands en artiesten sloegen daar de handen ineen en kwamen met het idee om een verzamelalbum samen te stellen waarop de artiesten uit Osnabrück allemaal met één nummer vertegenwoordigd waren.

Osnabrück blijkt een plaats te zijn met een bloeiende muziekscene. Bands en artiesten in de hoek van de indie-pop, singer-songwriters, folkrock en, voor ons lekker, de bluesrock. En de bluesrock is ruim vertegenwoordigd op de verzamelaar.

Zo is the Tommy Schneller Band, rond saxofonist Tommy Schneller, aanwezig met Trust In Yourself, een soulvol swingend funky bluesrock nummer met stuwende soulvolle blazers. The Bluesanovas gaan met Love Me op de ongecompliceerde boogie toer met snijdend gitaarwerk.

Gitarist Kai Strauss is onder meer bekend als lid van Memo Gonzalez & the Bluescasters. Zijn Guest In The House Of The Blues is een heerlijk groovend bluesnummer met venijnig prikkend gitaarwerk.

Blues Company levert de sompige bluesrocker The Blues Been Good To Me af gevolgd door zanger-gitarist Jimmy Reiter met de intieme soulblues What You Need.

Pianist Christian Rannenberg (bekend van the International Blues Duo en the Detroit Gary Wiggins Group) is te horen met de hilarische pianoblues Rent Man Blues.

Van de bands en artiesten, die niet met de blues bezig zijn, springt de intieme singer-songwriter Ronja Maltzahn er uit met Alle Zeit, een nummer van een breekbare Heather Nova klasse.

Herr Svenson Singt Liebeslieder is de maffe artiestennaam van Sven Stumpe. Hij is te horen in de Nick Cave-achtige ballad Sieben Lieben.

Van de folkrock bands is Wippsteert de meest stevige. Hun Wenn We Űm Nicht Hat Hadden heeft zowel plaats voor de banjo als voor harde gitaarriffs en een brullende harmonica.

Much Better, Thank You laat een meer breekbare kant van de folk horen in The House Is Moving terwijl Ombre Di Luci in L’Anima Dell Est feestelijke polka met ska vermengt. Mr. Hurley & Die Pulveraffen gaan in Tortuga op de stuiterende Pogues/Rowwen Hèze toer.
De indie pop van Joga Club in Vorher en de electro pop van Glüxkinder in Ich Bin So Wie Ich Bin zijn onderhoudend maar niet echt boeiend.

Nu de live optredens weer langzaam op gang gaan komen is dit een prima verzamelalbum waarop blijkt dat Osnabrück een muziekscene heeft, die we goed in de gaten moeten houden.

Tracklist:
01. Joga Club: Vorher
02. Ronja Maltzahn: Alle Zeit
03. Herr Svenson Singt Liebeslieder: Sieben Lieben
04. Wippsteert: Wenn We Űm Nicht Hat Hadden
05. Mr. Hurley & Die Pulveraffen: Tortuga (Live 2020)
06. Glüxkinder: Ich Bin So Wie Ich Bin
07. Much Better, Thank You: The House Is Moving
08. Ombre Di Luci: L’Anima Dell Est
09. The Tommy Schneller Band: Trust In Yourself
10. The Bluesanovas: Love Me
11. Kai Strauss: Guest In The House Of The Blues
12. Blues Company: The Blues Been Good To Me
13. Jimmy Reiter: What You Need
14. Christian Rannenberg: Rent Man Blues

Website: https://www.timezone-records.com/start/