Various Artists – Go Down Records 2003-2020
Format: CD / Label: Go Down Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het Italiaanse label Go Down Records bestaat 17 jaar! En dat is op zich al een felicitatie waard! Het label viert dit heugelijke feit met ons door het uitbrengen van een verzamelaar met maar liefst achtentwintig artiesten van het label.

Wat staat je op deze verzamelaar te wachten? Een prima mix van spijkerharde massieve stonerrock en smerig spuitende garagerock!

Er staat een aantal bekende bands op het album zoals Fatso Jetson, die aanwezig is met het schurend hakkende Long Deep Breath waarin het geluid van the Queens Of The Stone Age duidelijk aanwezig is.
Karma To Burn is zo onderhand een instituut geworden in de stonerrock. Hier hoor je een live uitvoering van 30. Link Protrudi & the Jaymen is de band van voormalig Fuzztones gitarist Rudi Protrudi. Hem hoor je in de keiharde garagesurfer Avalanche.
Nog meer hoogtepunten vind je bij de iets minder bekende, maar daarom niet minder interessante band op de rest van het album.

Ik noem the Diplomatics met de vlammende garagerocker Hey Loser, You Poser!, de gemene rhythm & blues garagerock van Dome La Muerte & the Diggers in Woman In Trouble, de schroeiend harde stonerrock van Humulus in Ghost Rider, dat als een Motorhead stonerrocknummer klinkt, the Small Jackets die in Listen To The Rock het bluesy geluid van Free mengen met T. Rex en the Black Crowes.
the Lu Silver String Band die in Miss Sugar als the Flamin’ Groovies klinken, the Morlocks met hun Kinks-achtige energie in Dirty Red, de dwarse rock van Vic Du Monte’s Persona Non Grata in Barons & Bankers.
De aanstekelijke Classic Rock van Virtual Time in High Class Woman, de knarsende grintpad stoner van Jahbulong in Green Walls, de woest stuiterende garagesurf van Licantropy in Big Bad Affair.
the Mad Dogs die hun naam alle eer aandoen in de onstuimige garagerocker Point Of View en the Roozalepres die met Frankenstein Heart het album passend afsluiten met een blaarvormende vuurspuwende garagepunker.

Nogmaals van harte, Go Down Records en bedankt voor deze schitterende onstuimige verzamelaar!

Tracklist:
01. Alice Tambourine Lover: Blow Away
02. Ananda Mida: Blank Stare
03. The Dilomatics: Hey Loser, You Poser!
04. Dome La Muerte & the Diggers: Woman In Trouble
05. Fatso Jetson: Long Deep Breath
06. Glincolti: Vita Su Altri Pianeti
07. Humulus: Ghost Rider
08. Karma To Burn: 30 (live)
09. Link Protrudi & the Jaymen: Avalanche
10. Mother Island: Electric Son
11. OJM: I Got Time
12. The Small Jackets: Listen To The Rock
13. The Lu Silver String Band: Miss Sugar
14. The Morlocks: Dirty Red
15. The Sade: Coachman
16. Vibravoid: Magic Mirror
17. Vic Du Monte’s Persona Non Grata: Barons & Bankers
18. Virtual Time: High Class Woman
19. Yawning Man: Rock Formation (live)
20. Beesus: Reproach
21. The Elepharmers: Spiders
22. Gunash: Death Comes
23. Jahbulong: Green Walls
24. Licantropy: Big Bad Affair
25. The Mad Dogs: Point Of View
26. Maya Mountains: Raul
27. Pater Nembrot: Young Rite
28. The Roozalepres: Frankenstein Heart

Website: Go Down Records