Various Artists: Brown Acid – The Thirteenth Trip (Heavy Rock From The Underground Comedown)

 

Various Artists Brown Acid – The Thirteenth Trip (Heavy Rock From The Underground Comedown)

Various Artists: Brown Acid – The Thirteenth Trip (Heavy Rock From The Underground Comedown)
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Riding Easy Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw zijn de labeleigenaars Lance Baressi (Permanent Records) en Daniel Hall (Riding Easy Records) op pad gegaan langs ontelbare platenzaken, vlooienmarkten en kringloopwinkels om deel 13 van hun ‘Brown Acid’ serie weer te vullen met de meest obscure heavy rock uit de 70’s.

En op deel 13 vliegen invloeden als Blue Cheer, Jimi Hendrix, Cream, Mountain en Cactus je weer om de oren, vermengd met 70’s psychedelica en garagerock.

De artiesten op deze verzamelaar zijn vaak dermate obscuur dat er niets of vrijwel niets over te vermelden is.

De band Max opent het album met Run Run. De band trad voorheen als “Dawn” op en Run Run komt van hun single uit 1970. Een gruizige broeierige trage boogie met een grommende fuzzgitaar, die de blues speelt en schreeuwende zang, die uit de tenen van de betreffende zanger lijkt te komen.

De band Bacchus uit Tampa, Florida, is vooral bekend doordat de band beschikte over bassisten Charlie Souza (later in Cactus) en Paul Forney (later in the Jimmy castor Bunch). Hun Hope is een lekker soepel pompend bluesrocknummer waarin het geluid van the Amboy Dukes vermengd lijkt te zijn met het geluid van de Britse Free.

Feelin’ Dead van Master Danse is een zeer log schurende slowblues, die klinkt als een zeer heavy uitvoering van Big Brother & The Holding Company, maar dan zonder zangeres. De zanger van de band beschikt over een prima, David Byron-achtige, stem.

Don’t Munkey With The Funky Skunky van Dry Ice is pure garagerock, die vanaf de start fel de speakers uit spuit. Bij het beluisteren van Detroit van Good Humore ontkom je niet aan het geluid van Steppenwolf. Liefhebbers van hard snijdende gitaarduels kunnen prima terecht bij het donker klinkende Buzzin’ van Gary Del Vecchio.

Ondanks de vele tikken, krassen en kraken, die overigens prima bij het ongepolijste geluid van dit album horen, heb je hier een prima album in handen vol obscure en vooral harde en rauwe 70’s rock.

Tracks:
01. Max: Run Run
02. Ralph Williams: Dark Street
03. Geyda: Third Side
04. Gary Del Vecchio: Buzzin’
05. John Kitko: Indecision
06. Bacchus: Hope
07. Master Danse: Feelin’ Dead
08. Orchid: Go Big Red
09. Dry Ice: Don’t Munkey With The Funky Skunky
10. Good Humore: Detroit

Website:https://www.ridingeasyrecs.com/