Bizarre, hilarische en idiote rhythm & blues

 

Various Artists - Beware Of The Sleepwalking Woman

Various Artists – Beware Of The Sleepwalking Woman
Format: CD / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De verzamelaar ‘Beware Of The Sleepwalking Woman’ legt de focus op de bizarre, hilarische en idiote rhythm & blues opnames uit het einde van de 50’s en het begin van de 60’s .

Opvallend is de rol die de jungle in een aantal nummers speelt. Zoals in de zweterige rhythm & blues van de doo wop groep the Jayhawks met Stranded In The Jungle of Count Yates, oftewel Sammy Hagan (ex-Viscounts en Premiers), die in Chimpanzee volledig los gaat in het apenhuis.

Big Bob Kornegay is in drie gedaantes aanwezig op dit album. Allereerst als zichzelf in de bizarre luie shuffle The Man In The Phone Booth, dan als Big Daddy & his Boys met een luie versie van Andre Williams’ Bacon Fat en als laatste als deel van het duo Dave & Bob in de bizarre rhythmn & blues medley Two Old Sparrows, dat als een soort “R & B On 45” voorbij komt.

Pigmeat Markham is een vrij bekende komiek en zanger en zijn Your Wires Have Been Tapped klinkt dan ook luchtig en komisch swingend. Esquerita klinkt in Esquerita And The Voola als een compleet ontspoorde, hinnekende operadiva. De blanke zanger en stemacteur Stan Freburg levert een soort hilarisch rhythm & blues hoorspel af.

Zanger Yochanan beweert dat hij op de zon geboren is en was bekend als the Space Age Vocalist. Het zal je niet verbazen dat zijn Hot Skillet Mama een idioot rockend nummer is.

Bobby Freeman zet het in Sinbad flink op een huilen terwijl je op een prettige wijze jeuk krijgt van Guitar Crusher in Itch With Me.

Een prachtige verzamelaar met de nodige bizarre rockende rhythm & blues van bekende en zeer onbekende artiesten!

Various Artists - Beware Of The Sleepwalking Woman-back