Een aangenaam bluesrock album

 

Gary Eisenbraun - Throwing Stones

Gary Eisenbraun – Throwing Stones
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Gary Eisenbraun is een zanger-gitarist, die oorspronkelijk uit Rochester, NY, komt en die tegenwoordig in Tampa Bay, Florida, woont.

Hij heeft al een flinke rits soloalbums uitgebracht en zijn nieuwe album, ‘Throwing Stones’, is, als ik goed geteld heb, zijn tiende album.

Door het ontbreken van informatie kan ik je niet vertellen wie er op het album mee doen. Misschien heeft Gary alles wel zelf ingespeeld…. De muziek op dit album is het beste als sfeervolle bluesy rock te omschrijven.

Zo is de opener Not Talkin’ Anymore een broeierig nummer met Gary’s bijtende, priemende gitaar en zijn soulvolle zang. Right Thing, Wrong Time is ook als sfeervol te omschrijven. Een mid-tempo nummer met lome gitaarriffs en Gary’s brandende gitaarsolo.

In het ontspannen Stronger Than Fiction gaat Gary richting het geluid van Chris Rea. Unseen is een ingetogen en breekbaar nummer hetgeen ook geldt voor One Game Of Wait And See.

Halverwege het album begint mijn aandacht wat te verslappen door de overdaad aan ballads en mid-tempo nummers. Gelukkig wordt er in een tweetal nummers stevig gerockt.

Zo is Intermezzo een schroeiend funky bluesrock nummer met Gary’s brullende gitaar in de hoofdrol en is Throwing Stones een stevige Whitesnake-achtige rocker.

Hopelijk gaat Gary op een volgend album iets meer rocken. Nu weet hij mijn aandacht niet voor de volle honderd procent vast te houden.

Dit neemt echter niet weg, dat je hier met een aangenaam bluesrock album te maken hebt.

Tracklist:
01. Not Talkin’ Anymore
02. Over (Ture)
03. Right Thing, Wrong Time
04. Stronger Than Fiction
05. She Runs Circles Around The Sun
06. Just Desire
07. Slow Flame
08. Unseen
09. One Game Of Wait And See
10. Intermezzo
11. Throwing Stones
12. Safety In Numbers

Website: Gary Eisenbraun