Two Timer – Live In The City
Format: CD – Digital / Label: Vision Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Ik heb een prima alternatief voor je, als je regelmatig met weemoed terugdenkt aan de rauwe bluesklanken van bands als the Red Devils, Nine Below Zero of the Inmates. Een alternatief uit een onverwachte hoek. Uit Polen namelijk via de band Two Timer.

Een band die bestaat uit Piotr Grozkowsi (zang), Wojciech Rudzinski (harmonica), Ernest Kalaczynski (gitaar), Lukasz Rudnicki (bas) en Max Psuja (drums).

Hun geluid is ontzettend rauw en opzwepend waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor de uitzinnig brullende harmonica van Wojciech Rudzinski en de schurende gitaar van Ernest Kalaczynski. Het boogie gehalte is hoog op dit live in de Miasto Bar in Peznán opgenomen album.

Zo opent de band met de rauwe boogie Letter To Charlie, een nummer dat in het Inmates/Nine Below Zero hoekje zit. Een opwindend pompend nummer met een scheurend brullende harmonica en een snijdende gitaarsolo.
De volgende boogie, Drinking Boogie, klinkt al even ongepolijst. Dan schakelt de band over op rauwe lome funky bluesrock in Hank waarin de gemeen gonzende gitaar opvalt.
Tie On One is daarna een lui dreunend nummer vol met fuzzende gitaarriffs en een schurende harmonica. Chinaski is een boogie waarop John Lee Hooker trots zou zijn. Een bijna elf minuten lange boogie met een haast swampblues-achtig geluid. De ongepolijste luie shuffle Po’ Boy zit overduidelijk in het Red Devils hokje wat ook geldt voor het ontzettend stuwende Some New Boogie, Right.
Het bijna veertien minuten lange Ginger Chicks – Ego Medley is een rauwe shuffle met een hoog “As The Crow Flies” gehalte, dus  met een rauwe slidegitaar en een brullende harmonica. De laatste twee nummers van het album zijn live in de studio opgenomen.
Bordello Blues is een hoekige, broeierige funky blues met spijkerhard gitaarwerk en de afsluiter Heart Full Of Hate is een shuffle met een log fuzzend Red Devils geluid.

Als je je blues hard, rauw en opzwepend wilt hebben, zit bij deze Poolse band Two Timer meer dan goed. Gauw maar eens naar Nederland halen, lijkt mij!

Tracklist:
01. Letter To Charlie
02. Drinking Boogie
03. Hank
04. Tie One On
05. Chinaski
06. Po’ Boy
07. Some New Boogie, Right
08. Ginger Chicks – Ego Medley
09. Bordello Blues
10. Heart Full Of Hate

Website: www.facebook.com/twotimerband