Recensie: Triptides – Alter Echoes

 

Triptides - Alter Echoes

Triptides – Alter Echoes
Format: CD / Label: Alive Naturalsound Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Album nummer 7 van de psychedelische popformatie Triptides uit Los Angeles! En opnieuw gevuld met een zeer aangename reis terug naar de tijd van de dromerige psychedelische 60’s pop. Hierbij zijn Glenn Brigman (zang, keyboards, gitaar), Brendan Peleo-Lazar (drums) en Stephen Burns (bas, gitaar) overduidelijk beïnvloed door 60’s bands als the Zombies, the Byrds en Pink Floyd.

Zo opent het album met de droompop van Another Dream. Door de fluweelzachte zang komen the Zombies al snel bovendrijven. Een heerlijk nummer met jazzy roffelende drums en een zacht schurende gitaar.

In It Won’t Hurt You ontkom je simpelweg niet aan the Byrds. Met name het Byrds nummer So You Wanna Be A Rock ‘n’ Roll Star lijkt hier een grote inspiratiebron te zijn geweest. In het nummer duikt ook een woest fuzzende gitaarsolo op.

Do You Ever Wonder?  is een zeer warm,loom psychpop nummer met broeierig vervormde zang. Het Byrds geluid is daarna weer volop aanwezig in het opgewekt tintelende Let It Go waar ook een psychedelisch Pink Floyd geluid doorheen is gemend.
Over Pink Floyd gesproken, Shining zit overduidelijk in de Floyd hoek, qua zang maar zeker ook door het David Gilmour-achtige zwevende gitaarspel.

De 60’s invloeden zijn in Moonlight Reflection wat naar de achtergrond verdreven. Wat overblijft is een aangenaam lui popnummer.

Prijsnummer is Having A Laugh, een heerlijk dromerig popnummer met verwijzingen naar het geluid van Todd Rundgren en XTC.

De afsluiter Now And Then is een luchtige swinger waarin je het geluid van the Monkees, the Zombies, the Byrds  en Cream’s I Feel Free tegenkomt.

Dit zevende album van Triptides levert wederom schitterende psychedelische hoge kwaliteitspop op.

Tracklist:
01. Another Dream
02. It Won’t Hurt You
03. Do You Ever Wonder?
04. Let It Go
05. Elemental Chemistry
06. Hand Of Time
07. Shining
08. Moonlight Reflection
09. Having A Laugh
10. She Doesn’t Want To Know
11. Now And Then

Website: Triptides