Travellin’ Blue Kings – Live Your Life
Format: Single / Label: Naked Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Op hun debuutalbum ‘Ԝired Up’ uit 2018 liet de Belgisch-Nederlandse bluessamenwerking Travellin’ Blue Kings al horen, dat we hier te maken hebben met een zeer dynamische bluesband met een geluid dat aan bands als The Fabulous Thunderbirds of Canned Heat doet denken.

Het gaat hier om een band met leden die een verleden hebben in bands als the Electrophonics en Howlin’Bill, namelijk Stephan Hermsen (zang, harmonica), nieuwe toetsenist Patrick Cuyvers (piano, Hammond orgel), Jimmy Hontelé (gitaar), Ԝinne Penninckx (bas) en Marc Gijbels (drums).

Hun nieuwe single Live Your Life is de voorbode van een in 2021 te verschijnen nieuw album.

En ik kan nu al niet wachten op dat album want Live Your Life is een heerlijk, veelbelovend, nummer. Een lui groovend soulblues nummer waarin het funky Hammond geluid direkt een belangrijke swingende rol speelt. Stephan Hermsen bewijst wederom dat hij een prima soulvolle zanger is met een lekker ongepolijst stemgeluid.

De nadruk in dit nummer ligt dus op de soulkant van de blues. De kermende indringende harmonica van Stephan zorgt hierbij voor de benodigde blues.

Laat maar komen, dat nieuwe album van de Travellin’ Blue Kings!

Tracklist:
01. Live Your Life

Website: The Travellin’ Blue Kings