Too Slim & The Taildraggers – The Remedy
Format: CD / Label: VizzTone Label Group
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De bluesrock liefhebbers weten dat je met een album van Too Slim & The Taildraggersaltijd gegarandeerd bent van rauwe opwindende bluesrock. Het is dan ook niet voor niets dat het voorgaande album van de band uit Nashville, ‘High Desert Heat’, in 2019 genomineerd werd voor de Blues Music Awards in de categorie Best Blues Rock Album.

Op hun nieuwste album laten Too Slim (=Tim Langford) (zang, gitaar, banjo), Zach Kasik (zang, bas) en Jeff “Shakey” Fowlker (drums) hun vertrouwde geluid weer op ons los.

Te beginnen met Last Last Chance, een lome broeierige rocker met een behoorlijk hoog Stones gehalte door de branderige riffs van Too Slim en zijn bijtende sologitaar.
She’s Got The Remedy wordt door Zach Kasim gezongen en is lui en funky maar vooral branderig en rauw. In de broeierige shuffle Devil’s Hostage duikt het ZZ Top geluid voor de eerste keer op. Dat gebeurt ook in de stevige pomper Keep The Party Rollin’. De Bo Diddley beat wordt ingezet in het vlammend bonkende Reckless met de zwoegend pompende harmonica van gast Sheldon Ziro.
Sunnyland Train is de enigste cover op het album en wel van het Elmore James nummer. Uiteraard voorzien van de vurige slidegitaar van Too Slim.
Sure Shot is een donkere en trage ballad met banjo en met een Peaky Blinders-achtige sfeer. Vervolgens is Platinum Jungle een funky blues met de scheurende harmonica van gast Jason Ricci. De banjo keert terug in het hoekige Snake Eyes waarin Too Slim ook op zijn priemende gitaar te horen is.
De derde gastharmonicaspeler is Rosy Rosenblatt in het rauw pompende Think About That, dat een Omar & The Howlers/ CCR-achtig nummer is.
De afsluiter van het album, Half A World Away is een zacht wiegende ballad met intieme zang en een zacht huilende gitaar.

Ik had niets anders van ze verwacht….Too Slim & the Tauildraggers hebben weer een uitstekend rauw bluesrock album afgeleverd!

Tracklist:
01. Last Last Chance
02. She’s Got The Remedy
03. Devil’s Hostage
04. Reckless
05. Keep The Party Rollin’
06. Sunnyland Train
07. Sure Shot
08. Platinum Junkie
09. Snake Eyes
10. Think About That
11. Half A World Away

Website: Too Slim & The Taildraggers