Tony O – Blues O’ Blues
Format: CD / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Tony O Melio is een ervaren bluesartiest uit NYC en een voormalig lid van the Legendary Blue Band. Daarnaast was hij bevriend met grootheden als B.B. King, Howlin’ Wolf en Hubert Sumlin en toerde hij met acts en artiesten als Jimmy Rogers, James Cotton en Little Mike & the Tornados.

En het is die ervaring, die je op zijn nieuwe album terug hoort. Zijn gitaarspel is zeer soepel en krachtig bijtend.

Het album is grotendeels met covers gevuld waaronder een drietal B.B. King covers. You Upset Me Baby is een warme, soepele shuffle waarin Tony’s gitaar al bijtend de felheid van B.B. benadert. Tony’s zang is minder krachtig maar wel uiterst functioneel.

The Uptown Horns zijn in een weelderige rol te horen en spelen op dit album een grote rol.
So Excited van B.B. heeft een funky cover gekregen. Lichtvoetig groovend met funky pompende blazers en Tony’s bijtende gitaar. Woke Up This Morning is overbekend en is ook bij Tony een warm heupwiegend nummer met wederom een belangrijke rol voor de blazers. My Love Strikes Like Lightning is een cover van het Muddy Waters nummer en is een lome shuffle met rauw gitaarspel en soulvolle blazers.
Jimmy Rogers’ You’re Sweet klinkt broeierig pompend met rauw brullend harmonicaspel.

Ik had covers van Brook Benton nummers niet echt verwacht op een bluesalbum maar zowel It’s Just A Matter Of Time als Lie To Me klinken lekker soulvol en intiem. Er is ook ruimte voor nummers van Tony O zelf zoals de intieme slowblues Blues O’ Blues, die gevoed wordt door Tony’s hard priemende gitaar.
Keep On Movin’ is een zacht stuwende shuffle en Just Drive een instrumentale no-nonsense shuffle met een broeierig kermende harmonica.

Met het nieuwe album van Tony O haal je een ouderwets lekker bluesalbum in huis!

Tracklist:
01. You Upset Me Baby
02. Blues O’ Blues
03. So Excited
04. My Love Strikes Like Lightning
05. You’re Sweetness
06. It’s Just A Matter Of Time
07. Woke Up This Morning
08. Keep On Movin’
09. Lie To Me
10. Just Drive

Website: https://www.facebook.com/tony.o.melio