Tom The Suit Forst – World Of Broken Hearts
Format: CD – Digital / Label: Retro Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het spreekwoord “beter laat dan nooit” is voor de Amerikaanse zanger-gitarist Tom The Suit Forst zeer van toepassing. Hij begon zijn muzikale carrière namelijk pas op 57-jarige leeftijd en is inmiddels 69 jaar.

Hij heeft nu een CD-EP uit met hierop vijf nummers, die aantonen, dat we hier met een zeer getalenteerde bluesrock artiest te maken hebben met een lekker doorleefd stemgeluid.

Op de EP wordt Tom geholpen door gitarist Paul Nelson (o.a. uit de band van Johnny Winter), gitarist Ryan Hommel (uit de Amos Lee Band), James Montgomery op de mondharmonica, drummer Travis McNabb (o.a. van Better Than Ezra) en Christine Ohlman en Ethan Isaac, zang.

Tom levert een fraaie mix van zeer rauwe bluesrock en gevoelige, intieme nummers.

Geopend wordt met Late Night Train. Een zeer rauw schurend bluesnummer met een donkere Peaky Blinders sfeer vol schurend gitaarwerk, Tom’s rauwe stem en ook countrybluesinvloeden.
Ook I’m Not Over You Yet is een donker nummer maar klinkt iets minder rauw. Een broeierig bluesrock nummer waarin de zielepijn zeer goed te horen is en waarin ook een bijtende rauwe gitaarsolo opduikt.
Dan gaat Tom op de gevoelige toer met World Of Broken Hearts, een titel die momenteel zeer toepasselijk is. Hier hebben we te maken met een akoestische ballad met een liefdevol geluid, compleet met mooie, stemmige strijkers en een zacht huilende gitaar. Everything Is Falling is ook zo’n titel, die op de huidge tijd van toepassing zou kunnen zijn. Ook dit is een ballad maar dan meer een rockballad waarin Tom een soulvol duet zingt met Christine Ohlman.
Afgesloten wordt met een zeer lome en zeer rauwe versie van de bluesklassieker Hoochie Coochie Man. De zeer soulvolle achtergrondzang geeft dit nummer een funky Humble Pie of Black Crowes sausje.

Tom The Suit Forst mag met recht een “old timer” genoemd worden, die de term “oldies but goodies” zeer veel recht aandoet.

Hopelijk volgt er snel een copmpleet album vol met de rauwe en intense blues van deze artiest!

Tracklist:
01. Late Night Train
02. I’m Not Over You Yet
03. World Of Broken Hearts
04. Everything Is Falling
05. Hoochie Coochie Man

Website: Tom The Suit Forst