Een aangenaam album

 

Tito Jackson - Under Your Spell

Tito Jackson – Under Your Spell
Format: CD / Label: Gulf Coast Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Tito Jackson? Wacht eens even….is hij niet de broer van Michael Jackson ? Jazeker, en hij was ook nog eens lid van de legendarische Jackson 5 en the Jacksons !!

En sinds zijn eerste soloalbum, Tito Time uit 2016, is hij aan de blues!

Album nummer twee, ‘Under Your Spell’, is zojuist verschenen en wat het eerste is dat opvalt is het grote aantal bekende muzikanten, dat meedoet op het album.

Zo hoor je Joe Bonamassa, vlammend soleren in de logge funky blues Under Your Spell. Ook Stevie Wonder is aanwezig met zijn mondharmonica in Love One Another. een hoekig funky bluesnummer waarin Tito zijn soulverleden op een prima wijze in verwerkt,. Ook Kenny Neal is in dit nummer te horen.

Tito blijkt over een prima rauwe bluesstem te beschikken. Die komt prima tot zijn recht in de opener Wheels Keep Turning. Een sompige shuffle waarin door de blazers een Jack Mack & the Heart Attack geluid zit terwijl de zang in dit nummer ook voor het modernere R’n’B geluid zorgt.

Tito’s zang klinkt in in de soulvolle shuffle I Like It bij vlagen donker als Frank Zappa. Jammer dat dit nummer al snel weg gefaded wordt.

Dyin’ Over Here trekt meer naar het luchtige geluid van Huey Lewis & the News en het funky geluid van Tower Of Power.

Grady Champion is op de mondharmonica te horen in de pompende shuffle That Kind Of Love. Rock Me Baby is uiteraard een cover van het B.B. King nummer. B.B.’s dochter Claudette King is hier te horen met haar rauwe grommende stem. In deze jazzy cover is George Benson met een prima gitaarsolo te horen.

All In The Family Blues werd speciaal voor dit album geschreven door het al gepensioneerde, legendarische Philly Soul songschrijversduo Gamble & Huff. Tito zingt een duet met de al even legendarische Eddie Levert.

In het laatste nummer van het album, I Got Caught (Loving In A Dream) komt het soulgeluid, a la Marvin Gaye, ruim aan bod.

Tito Jackson blijft ons met dit tweede album, dat trouwens prima geproduceerd werd door Mike Zito, nog steeds op een aangename wijze verrassen.

Tracklist:
01. Wheels Keep Turning
02. Love One Another
03. I Like It
04. Under Your Spell
05. Dyin’ Over Here
06. Big Leg Woman
07. You’re Gonna Push Me Too Far
08. That Kind Of Love
09. Rock Me Baby
10. All In The Family Blues
11. I Got Caught (Loving In A Dream)

Website: Tito Jackson