The Waterboys – Good Luck, Seeker
Format: CD – Deluxe CD – Vinyl – Limited Cassette – Digital / Label: Cooking Vinyl
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Mike Scott, de grote roerganger binnen The Waterboys, blijft onverminderd productief, want amper een jaartje na het prima ‘Where The Action Is’ brengt zijn band haar nieuwste materiaal op de markt, welgeteld hun veertiende studioalbum, dat op tape werd vastgelegd in de eigen studio in Dublin. Die enorme werkethos heeft gelukkig geen negatieve effecten op de kwaliteit van het gebodene, want het gros van de veertien liedjes kan de toets der strenge kritiek met gemak aan.

Photo Credit: ScarlettPage

Opener The Soul Slinger biedt wat de titel belooft: een met heerlijke blazers opgeleukte song die zo maar een najaarshit kan (moet !) worden. Vervolgens is het tijd voor het aanstekelijke, eighties-getinte You’ve Got To Kiss A Frog Or Two. Met Low Down In The Broom, een traditionele Schotse folksong, blijft Scott dicht bij huis.
Lichte dansinvloeden doen ook steeds meer hun intrede in het Waterboys-geluid zoals te horen in Dennis Hopper, Freak Street en The Golden Work. Verder is er een heerlijke cover van Kate Bush, Why Should I Love You, maar veruit het beste nummer is toch My Wanderings in The Weary Land, een gedreven rocker met de heerlijke viool van Steve Wickham, die ongetwijfeld zal uitgroeien tot een live-klassieker en nu al een plekje opeist op de nieuwe compilatieplaat van de groep.
Minder te spreken ben ik over de songs met praatzang: Postcard From The Celtic Dreamtime, Beauty In Repetition, The Land Of Sunset en het titelnummer.

Net als bij het vorige album is er ook een deluxe editie met aparte mixen en demo’s.

Tracklist:
01. The Soul Slinger
02. You’ve Got To Kiss A Frog Or Two
03. Low Down In The Broom
04. Dennis Hopper
05. Freak Street
06. Sticky Fingers
07. Why Should I Love You
08. The Golden Work
09. My Wanderings In The Weary Land
10. Postcard From The Celtic Dreamtime
11. Good Luck, Seeker
12. Beauty In Repetition
13. Everchanging
14. The Land Of Sunset

Website: The Waterboys