Recensie: The Teskey Brothers With Orchestra Victoria – Live At Hamer Hall

 

The Teskey Brothers & Orchestra Victoria - Live At Hamer Hall

The Teskey Brothers & Orchestra Victoria: Live At Hamer Hall
Format: CD – red vinyl LP – Digital / Label: Glassnote Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Na het live album ‘Live At The Forum’ uit 2020 komen de Australische Teskey Brothers nogmaals met een live album. Ditmaal een registratie van het digitale concert dat de band gaf samen met het Orchestra Victoria uit Melbourn. Een orkest, dat nauw verbonden is met het Australian Ballet.

En hemeltje lief wat is dit een magistraal album geworden! Een album, dat elke soulliefhebber onmiddellijk in huis moet halen!

Er staan maar liefst elf geweldige diepe soulnummers op het album, die allemaal voorzien zijn van het warme geluid van het Orchestra Victoria onder leiding van Nicholas Buc. Dankzij dit orkest krijgen de toch al zo diepe soulnummers een extra emotionele lading.

De band, Sam Teskey (gitaar), Josh Teskey (zang, gitaar), Liam Gough (drums) en Olaf Scott (orgel, piano) laat zich van haar meest soulvolle kant horen. Hierbij steelt zanger Josh Teskey de show met zijn zeer indringende Otis Redding-achtige zang terwijl Sam Teskey de nummers voorziet van een warm en bluesy geluid.

De nummers zijn stuk voor stuk magistraal!

Er wordt geopend met de intieme souldeiner Let Me Let You Down waarin een Van Morrison-achtig geluid zit. Het  warme geluid van het orkest past hier als een warme jas. Ook de ballad Carry You is een zeer weelderig soulnummer met Josh’s zang, die echt van een Otis klasse is.

De diepe soulballad Say You’ll Do vertoont ‘Stop’(Sam Brown) trekjes met de fraai huilende bluesgitaar van Sam Teskey. Rain is van een ‘These Arms Of Mine’ klasse met Josh’s emotionele soulzang.

Het orkest start het Kerstnummer Dreaming Of A Christmas With You op een romige jazzy wijze waarna het nummer overgaat in een ‘I’ve Been Loving You Too Long’ achtige ballad.

Het breekbare Paint My Heart is een breekbaar soulnumer verpakt in een warme orkestratie waarin Sam Teskey een duel aangaat met de xylofonist.
Het orkest is hoorbaar enthousiast want zij fungeert als backing vocalisten in het warm deinende Highway Home For Christmas en ze geven zich over aan de soulclap in het weelderig stuwende Hold Me.

Het is tijden terug dat ik zo’n overweldigend mooi soulalbum heb gehoord!

Tracks:
01. Let Me Let You Down
02. Carry You
03. Say You’ll Do
04. I Get Up
05. Rain
06. San Francisco
07. So Caught Up
08. Dreaming Of A Christmas With You
09. Highway Home For Christmas
10. Paint My Heart
11. Hold Me

Website: http://www.theteskeybrothers.com/