The Space Age Travellers – Spaceology
Format: CD / Label: Continental Record Services
Relase: 2021

Tekst: Bert van Kessel

Quentin Tarantino heeft alleen nog een scenario nodig voor zijn nieuwe film. Dat kan hij dan mooi om dit geheel instrumentale album heen schrijven; dit is namelijk de perfecte soundtrack!

Het powertrio rond Bart-Jan Baartmans, die alle nummers schreef en de gitaarpartijen voor zijn rekening nam, heeft een uniek geluid gecreëerd, een eclectische mix van Rock & Roll, Surf, Jive and Spaghetti Western met een snufje free jazz .

Het drietal met Gerco Aerts op bas en Sjoerd van Bommel op drums neemt je mee op n duizelingwekkende muzikale (ruimte)reis door 70 jaar gitaargeschiedenis, geïnspireerd door grootheden als  Dick Dale, Jeff Beck, Bill Frisell, Django Reinhardt en vele anderen; het resultaat is een unieke luisterervaring vol met opwindende dansritmes afgewisseld met pure romantiek.
En dat alles gespeeld met een muzikaliteit en vakmanschap van een waanzinnig hoog niveau, waarin ook humor en improvisatietalent voortdurend een grote rol spelen.

Zoals we stapje voor stapje het heelal ontdekken zo blijft deze plaat bij iedere luisterbeurt een klein stukje van zijn geheimen prijsgeven.

Tracks:
01. Run Billy Run
02. Cobra
03. Diminished
04. Firebird
05. Spaceology
06. Green Sofa Waltz
07. 1001 Nights Suite
08. Spaghetti Surf Suite
09. Fretwork Orange
10. Boulevard
11. Tornado
12. Slowbird
13. Umbria

Website: The Space Age Travellers