The Roozalepres – The Roozalepres
Format: vinyl LP / Label: Go Down Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Ik moet aan de zuurstof en ik heb kramp in mijn nek van het “headbangen”. Maar dat zijn zaken, die ik graag overheb na het beluisteren van dit album van de Italiaanse band the Roozalepres uit Florence.

Wat heeft deze band een enorme energie!! Het is dan ook niet voor niets, dat zij hun muziek “rough ‘n’ roll” noemen!

De band bestaat uit Decomposed Sam (zang, gitaar), Frah (bas), Toty (gitaar) en Gaggia (drums).

Hun album is een absolute aanrader voor fans van Nashville Pussy, Danko Jones en zelfs the Ramones.

Het is al gelijk raak bij de opener Rough ‘n’ Roll Rooze ‘Em All. Een onstuimige en vooral smerige rocker met meedogenloos pompende riffs. Dit nummer mengt de hardheid van de hardrock met de energie van punk en heeft bovendien een heerlijk meebrul refrein.
De band ragt onvermoeibaar door in Come And Go. Een fullspeed Danko Jones achtige rocker met een schijnbaar simplistische Ramones energie.
Ook in Whose Fault Is It wordt er doorgepompt, op volle snelheid onder het motto “Heads down, no nonsense”! Anti You is zo mogelijk nog heftiger dan de voorgaande nummers. Deze band lijkt niet moe te krijgen.
Toch gaat het tempo in Down Below eventjes naar beneden om ruimte te maken voor heftige funkly riffs maar al snel kan de band zich niet meer inhouden en barst ze weer in alle heftigheid los in een energieke rocker.
Alien Televison Show is een lompe rocker met een enigszins Thin Lizzy-achtig geluid. Qua snelheid klinkt de band iets meer ingehouden, qua energie echter niet.
In Frankenstein Heart gaat de band weer vol gas in een stomend punky nummer en na een intro van “1,2,3,4” weet je haast al dat er een Ramones-achtig nummer losbarts in Ridin’ Cosmos. Een kort maar krachtig nummer met blaarvormende snelle riffs.

Ik ga snel dit album weer aanzetten en weer door de kamer heen stuiteren! Een prima manier om tijdens deze Corona crisis je energie eens kwijt te raken!

Tracklist:
01. Rough ‘n’ Roll Rooze ‘Em All
02. Come And Go
03. Whose Fault Is It
04. Anti You
05. Down Below
06. Alien Television Show
07. Black Magic Killer
08. Frankenstein Heart
09. Ridin’ Cosmos
10. Mean Mean World
11. Coffin Nails
12. Tiger Fangs

Website: www.facebook.com/roozalepres