Recensie: The Record Company – Side Effect

 

The Record Company - Side Effect

The Record Company – Side Effect
Format: CD EP / Label: Concord Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Met hun debuutalbum ‘Give It Back’ sleepte de band The Record Company uit Los Angeles gelijk al een Grammy nominatie binnen in de categorie “Best Contemporary Blues Album”.

We hebben hier echter niet met een standaard bluesband te maken.

Chris Vos (zang, gitaar), Alex Stiff (bas) en Mike Cazorla (drums) bewijzen ook met hun nieuwe EP dat zij in de categorie “Avontuurlijke Blues” thuishoren.

Op de EP staat een viertal covers. Twee uit de blueshoek en twee uit een meer onverwachte hoek.

Ball And Chain, een nummer van Big Mama Thornton, kennen we natuurlijk allemaal in de uitvoering van Janis Joplin. Bij The Record Company is het nummer compleet verbouwd tot een ranzig schurend funky garagebluesnummer met snerende zang, bedwelmend dreunende grooves en een flinke fuzzlaag.
Ook Spoonful van Willie Dixon is een bluesklassieker en op deze E.P. is dat nummer veranderd in een desolaat, raspend en donker nummer.

Devil Inside is een INXS nummer dat in een stevig fuzzbad gedompeld wordt. Het resultaat is een donker stuwende fuzzrocker waarin het INXS geluid herkenbaar blijft.
Heel verrassend is de aanwezigheid van I Wanna Get High van Cyprus Hill. Zelfs de hip hop is niet veilig en verandert in een lui groovende, donkere fuzzrocker.

Deze EP van The Record Company belooft heel veel goeds voor een nieuw album. Tot die tijd zet ik deze EP gewoon lekker elke dag op.

Tracklist:
01. Ball And Chain
02. Devil Inside
03. I Wanna Get High
04. Spoonful

Website: The Record Company