Recensie: Jesse Aycock – Jesse Aycock

 

Jesse Aycock - Jesse Aycock

Jesse Aycock – Jesse Aycock
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Horton Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Jesse Aycock uit Tulsa is vooral bekend doordat hij te horen was op albums van en meespeelde met o.a. Elizabeth Cook en the Secret Sisters. Ook maakt hij deel uit van the Hard Working Americans, een “supergroep” met o.a. Todd Snider, Neal Casal en Duane Trucks.

Nu is er een (nieuw) soloalbum van hem uit en dat is een uiterst plezierig album geworden! Een album met een groot aantal intiem deinende, dromerige nummers maar ook met een aantal krachtige rockers.

Jesse Aycock - Jesse Aycock LP

Op het album doen Allison Moorer (backing vocals), Paddy Ryan (drums), Aaron Boehler (bas), John Fullbright (keyboards), Jason Crosby (keyboards), Lauren Barth (backing vocals) en Jason Weinheimer (backing vocals) mee.

Geopend wordt met de lome broeierige rocker Shed The Light. Een nummer waarin het hoge, geknepen stemgeluid van Jesse direct opvalt. Een lekker dromerig nummer met een tegen de powerpop aanleunend geluid. Dan volgt het uiterst dromerig zwevende Wreck Like You met zijn weldadig galmende gitaar en een sfeervolle Mellotron.

Een zacht tikkende ritmebox opent het lome Americana nummer In Light waarin de zacht huilende lapsteel van Jesse te horen is. Passing Days is een pianoballad die behoorlijk John Lennon-achtig aandoet.

Vervolgens is het weer tijd voor een krachtige rocker, High Hopes. Een Tom Petty-achtige rocker met een rauw randje. Ook het knallende Past Life vertoont de nodige Petty trekjes. Het 70’s countryrock geluid van bijvoorbeeld Gram Parsons is terug te horen in het mistroostige Sadder Than A Sunset.

Het laatste deel van het album staat vol met intieme deinende nummers zoals het breekbare Roll South en de dromerige, sprankelende rock van Under The Gun.

Met dit album bewijst Jesse Aycock zeer overtuigend dat hij meer is dan een “sideman”! Verplichte kost!

Tracklist:
01. Shed The Light
02. Wreck Like You
03. In Light
04. Passing Days
05. High Hopes
06. Sadder Than A Sunset
07. Past Life
08. Roll South
09. Second Chances Better Luck
10. Broken Rhymes
11. Snow Angels
12. Under The Gun
13. Woodland Park

Website: Jesse Aycock

Hits: 0