The Pineapple Thief – Versions Of The Truth
Format: CD – LP – Digital / Label: Kscope
Release: 2020

 Tekst: Joop van Rossem

Sinds enkele jaren reken ik mezelf tot de fans van het Engelse progrockcollectief The Pineapple Thief. De band rondom Bruce Soord timmert al sinds 1999 aan de weg maar met name hun laatste albums, ‘Magnolia’ (2014), ‘Your Wilderness’ (2016), ‘Dissolution’ (2018) en het geweldige live-werkstuk ‘Where We Stood’ uit 2017 waren dermate hoogwaardige kwaliteit dat de groep inmiddels gerekend mag worden tot de Champions League van het symfonische rockuniversum.

Soord tovert met ogenschijnlijk gemak geraffineerde songstructuren en fraaie melodieën uit de hoge hoed. Nou is The Pineapple Thief nooit het meest heavy jongetje uit de progrockklas geweest, maar ‘Versions Of The Truth’ is opvallend ingetogen.

De meest rockachtige stukken zijn Break It All, Leave Me Be en het lange Our Mire. Mooiste nummers, wilt u weten ? nou, alle tien dus ! Nou, vooruit, met het mes op de keel: het naar een machtig mooie climax toewerkende The Game.

Voor concerten zullen de liefhebbers nog even geduld moeten hebben: pas vanaf januari van het komende jaar zijn ze weer live te bewonderen, pas op 9 oktober zijn ze in Amsterdam.

Tracklist:
01. Versions Of The Truth
02. Break It All
03. Demons
04. Driving Like Maniacs
05. Leave Me Be
06. Too Many Voices
07. Our Mire
08. Out Of Line
09. Stop Making Sense
10. The Game

Website: The Pineapple Thief