The Monsters –  I’m A Stranger To Me
Format: 7” white vinyl single / Label: Slovenly Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Binnen de garagepunk beweging is de Zwitserse band the Monsters een grote naam. Deze band werd in 1996 opgericht in Bern en heeft inmiddels een enorme hoeveelheid albums, EP’s en singles uitgebracht, die allemaal vol staan met wilde 60’s garagepunk, trash rockabilly en primitieve rock & roll.

Momenteel bestaat de band uit Beat-Man Zeller (zang, gitaar), Janosh (bas) en Swan Lee (drums). Zeller is ook bekend als the Lightning Beat-Man en als the Reverend Beat-Man.

Op hun nieuwe single staan twee nummers.

De eerste, I’m A Stranger To Me, is een ontstellend rauw gonzende bak garagepunk/trash. Op volle snelheid, zeer primitief raggend met gemeen uitgespuugde zang van Beat-Man, die ook nog een klievende fuzzgitaarsolo produceert. Een frontale verpletterende fuzzaanval!

Het tweede nummer, Carpool Lane, start met ontregelende distortion, die klinkt als een langzaam op snelheid komende Formule 1 wagen. Het nummer gaat daarna over in gemeen dreinende fuzzriffs, die op hun beurt weer overgaan in een hoekig rockende fuzzstorm. Een fuzzstorm waar een band als Blue Cheer nog bang van zou worden.

Je zou kunnen zeggen dat twee nummers wat aan de magere kant zijn. Ik had er echter ruim voldoende aan want ik heb mijn oren nog altijd in een bak ijswater hangen om bij te laten komen van deze vernietigende garagepunk klanken van the Monsters!

Tracklist:
01. I’m A Stranger To Me
02. Carpool Lane

Website: The Monsters