The Mary Jo Curry Band – Front Porch
Format: CD / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Je hebt van die albums waar alles aan klopt. Zoals het nieuwe album van the Mary Jo Curry Band. Een band rond zangeres Mary Jo Curry uit Illinois. Zij begon als klassiek geschoolde zangeres en pianiste maar koos, gelukkig voor ons, voor de blues.

Ze levert met haar band, Michael Rapier (gitaar), Chris Roger (bas) en Rick Snow (drums) een album af, dat vol staat met funky blues. Daarbij valt Mary Jo’s krachtige, donkere, en vooral soulvolle, stem op.

Goed te horen in de opener Nothin’ Is Easy, een pompend soulvol nummer, geleid door de supervette funky bas van Chris Roger. Een heerlijk opzwepend bluesnummer met een krachtige saxofoon (Brian Moore) en snijdend gitaarwerk. Turn It Loose is al even soulvol met zijn haast Tower Of Power-achtige (syn?) blazers.
In All Your Lies gaat Mary Jo de lui pompende blueskant op met een heerlijk romig soulorgel en krachtig priemende gitaar. Ook The Man klinkt lekker loom. Een shuffle met jazzy pianospel, krachtige bluesy zang en een soulvolle sax. In het bluesy pompende Lookin’ is de krachtige stem van Andrew Duncanson te horen. House Is Lonely is een intieme luie jazzy ballad met warm jazzy gitaarspel.
Vervolgens klinkt Explaining The Blues zeer intens met Mary Jo in bluesy topvorm. Het instrumentale Shake & Bake is een huppelende kookles met een zeer opgewekt geluid.
Albert Castiglia treedt aan in de cover van het Edgar Winter Group nummer We All Had A Real Good Time. Een logge funky cover met schroeiend gitaarwerk. Castiglia is ook te horen in de zwaar pompende funky bluesrock van Front Porch met hard splijtend gitaarspel.
De afsluiter Joyful is een ontspannen groovend bluesnummer waar ook een uitbundig gospelgeluid in opduikt.

Al met al is dit album van the Mary Jo Curry Band een zeer aangenaam album geworden!

Tracklist:
01. Nothin’ Is Easy
02. Turn It Loose
03. All Your Lies
04. The Man
05. Lookin’
06. House Is Lonely
07. Explaining The Blues
08. Shake & Bake
09. We All Had A Real Good Time
10. Front Porch
11. Joyful

Website: Mary Jo Curry