Recensie: The Honey Runners – Everything Is On Fire

 

The Honey Runners - Everything Is On Fire

The Honey Runners – Everything Is On Fire
Format: CD / Label: Gypsy Soul Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Maak kennis met de Canadese band The Honey Runners uit Toronto. Zij debuteren met een album, dat absoluut thuis hoort in de afdeling “droompop”. Droompop van een behoorlijk hoge kwaliteit.

De band bestaat uit Dan Dwoskin (zang, keyboards), Guillermo Subauste (bas, zang), Conor Gains (gitaar, zang) en Lewis Spring (drums, percussie, zang), op dit album aangevuld door een arsenaal aan gastmuzikanten en zangers.

In de opener Run & Hide gooit de band er gelijk een zeer eigenzinnige funky groove tegenaan in een onstuimig, los, popnummer.

Ze deinen vervolgens warm en intiem verder in What Are You Scared Of? Een dromerig nummer met de krachtige soulvolle stem van Dan Dwoskin. Wake Up is “gewoonweg” een kwaliteits-popnummer, krachtig met de machtig galmende gitaar van Conor Gains en de fluwelen stem van Dan Dwoskin.

Ghosts is, mede door de blazers, een lekker soulvol swingend nummer met een luchtig geluid. Ook de staccato pop van Everything Is On Fire klinkt soulvol. Het geluid van de 60’s soul a la Ben E. King klinkt door in de ballad Honeymoon. In de droompop van Cabin Fever zitten wat Classic Rock invloeden (Electric Light Orchestra, Deep Purple) verstopt.

Mixtape is een mooi voorbeeld van een onweerstaanbaar stuwend popnummer en de afsluiter van het album Those Eyes is breekbaar en zwevend.

Met The Honey Runners hebben we er weer een klasse popband bij!

Tracks:
01. Run & Hide
02. What Are You Scared Of?
03. Wake Up
04. Ghosts
05. Everything Is On Fire
06. Honeymoon
07. Mixtape
08. Cabin Fever
09. Those Eyes

Website: http://www.honeyrunners.com/