The Hives – Live At Third Man Records
Format: CD – LP – Digital / Label: Third Man Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

The Hives…altijd strak gekleed in stijlvolle pakken, die doordrenkt zijn van het zweet. Zweet die ontstaan is tijdens hun enorm energieke optredens met wilde garagepunk.

De band uit het Zweedse Fagersta is in staat gebleken om elke zaal en elk festival op z’n kop te zetten.

En dus is het niet meer dan logisch dat The Johan And Only (bas), Joelius Caesar (drums), Nicholaus Arson (gitaar), Vigilante Carlstroem (gitaar) en Howlin‘ Pete Almqvist (zang) nu met een live album op de proppen komen.

Opgenomen in de Blue Room in Nashville, Tennessee, op 16 mei 2019. En toen was het nog niet gevaarlijk om als publiek tussen al die rondvliegende zweetdruppels mee te feesten!

Meteen bij het eerste nummer, Come On!, zwepen the Hives hun publiek op met simpele maar zeer doeltreffende garagepunk.
Gevolgd door Walk Idiot Walk, een extreem riffend nummer met de brutale David Johansen (New York Dolls)-achtige zang van Howlin’ Pete Almqvist. Bij dit nummer heb ik ook enorme zin om mij als een “idiot’ te gaan gedragen!
Main Offender is een, zo mogelijk, nog opzwepender nummer. Smerig rockend waarbij het publiek totaal uit zijn sterretje gaat! In het dreigende intro van My Time Is Coming lijkt Howlin’ Pete Almqvist een Nick Cave imitatie te doen met zijn hier donkere stem. Al snel stuitert de band er echter weer lustig op los in een ongenadig rockend nummer. Hate To Say I Told You So mag natuur;ijk niet ontbreken en is een dikke hit, die nooit en te nimmer zal gaan vervelen.
In het laatste nummer Tick Tick Boom exploderen de Zweedse rock & roll tijdbommetje in een super smerige zweterige rocker.

Tijdens het beluisteren van dit geweldige livealbum van the Hives besefte ik mij hoe zeer ik de optredens van deze band mis……

Tracklist:
01. Come On!
02. Walk Idiot Walk
03. Main Offender
04. My Time Is Coming
05. Hate To Say I Told You So
06. I’m Alive
07. Tick Tick Boom

Website: The Hives