The Haggis Horns – Stand Up For Love
Format: CD – LP – Digital / Label: Haggis Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De USA hebben hun Tower Of Power maar de UK heeft zijn Haggis Horns ! Een zeer solide groovende funkband waarin uiteraard de blazers een essentiële rol spelen.

De band uit Leeds werd in 1999 opgericht en speelde met, en nam op met, artiesten als Jamiroquai, John Legend, Amy Winehouse en Adele. Daarnaast bracht de band ook een aantal albums uit.

Dit is hun nieuwste, vijfde, album waarop de band bestaat uit Erroll Rollins (drums), Kenny Higgins (bas), Ben Barker (gitaar), George Cooper (keyboards), Malcolm Stracham (trompet), Rob Micthell (altsaxofoon, baritonsaxofoon), Atholl Ransom (tenorsaxofoon, fluit), John McCallum (zang) en Sam Bell (percussie).

Het geluid van Tower Of Power duikt in een aantal nummers op zoals de opener Don’t Give A Damn. Een lui maar zeer soepel groovend funknummer met krachtig swingende blazers en zeer soulvolle zang van John McCallum. Ook in Ain’t Loving One Another hoor je het Tower Of Power geluid terug.
In Shoulder To Shoulder wordt het Tower Of Power geluid gemengd met flinke Average White Band invloeden in een soulvol stuwend, percussief, nummer dat een oproep is om gezamenlijk, zij aan zij, schouder aan schouder, met elkaar te leren omgaan. Suzi Traffic heeft dat typische Britse funkgeluid, dat je ook bij bijvoorbeeld Jamiroquai tegenkomt maar dan ook nog eens aangevuld met Earth, Wind & Fire elementen.
Na Rose Royce met hun “R.R. Express” en the B.T. Express met hun “Express” hebben the Haggis Horns nu dan ook hun eigen Haggis Express. Een heerlijk groovend instrumentaal funknummer met een waanzinnig funky orgelsolo. Dit nummer kan met gemak wedijveren met “Pick Up The Pieces” van the Average White Band.
Stijlvolle funk kom je tegen in het loom groovende Nothing But Love In The End en in Give It Up (Don’t Take Part In The Madness). The Haggis Horns gaan in Stand Up For Love op de funky skankende reggae toer.
Burning is wederom een uitstekend voorbeeld van een onweerstaanbare instrumentale funker met krachtige hoekige blazersriffs.

Album nummer vijf van the Haggis Horns is een subliem funkalbum geworden, dat geen enkele funkliefhebber mag missen!

Tracklist:
01. Don’t Give A Damn
02. Shoulder To Shoulder
03. Suzi Traffic
04. Haggis Express
05. Nothing But Love In The End
06. Stand Up For Love
07. Burning
08. Ain’t Loving One Another
09. Give It Up (Don’t Take Part In The Madness)

Website: The Haggis Horns