+The Ghost Of Paul Revere - Field Notes Volume 2

The Ghost Of Paul Revere – Field Notes Volume 2 (EP)
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

In de Amerikaanse staat Maine is het trio The Ghost Of Paul Revere een grote naam, om niet te zeggen een hele grote naam. Dat blijkt wel uit het feit dat hun song “Ballad Of The 20th Maine” in juni 2019 het officiële staatslied van Maine werd.
Het trio bestaat uit Max Davis (zang, banjo), Sean McCarthy (zang, bas) en Griffin Sherry (zang, gitaar), vaak aangevuld door Ben Cosgrove (piano, accordion). Het geluid van dit trio uit Portland valt niet onder de bluegrass, hetgeen je misschien zou verwachten door hun traditionele folkinstrumenten. Ze noemen het zelf “holler folk” en dat is volgens mij een mix van pop, folk, country en zelfs powerpop. Zeer levenslustige muziek met prima meerstemmige zang.

‘Field Notes Volume 2’ opent met een verrassende cover van het Billy Preston nummer Nothing From Nothing. Deze cover bewijst dat je met traditionele instrumenten wel degelijk behoorlijk funky kan klinken. Een prima nummer met stuwende banjo en een schroeiend scheurende harmonica. Eleanor is een pompend popnummer met een behoorlijk hoog powerpop gehalte waarin ook wat lichte Traveling Wilburys invloeden zitten en een hoog meezing gehalte.
In As We Know steekt het countrygehalte behoorlijk de kop op met bronstige zang en een zacht tokkelende banjo en akoestische gitaar. Ook de Crosby Stills Nash & Young-achtige samenzang valt hier positief op.
Dan volgen er drie livenummers, die opgenomen zijn in Ghostland, Maine. Gezien de reacties van het publiek is het trio behoorlijk populair. Mountain Song is een deinend Americana nummer waarin wederom de samenzang opvalt. After Many Miles begint met We Will Rock You achtige drums als inleiding voor een dreunend nummer met een Celtic Folk geluid. Aan het spetterend swingende Little Bird kleeft een zeer prettig zydecogeluid, door de swingende accordeon.
Het album wordt intiem afgesloten met de breekbare ballad Maria.

Ik moet mij wel heel erg vergissen als het trio The Ghost Of Paul Revere ook bij ons niet erg groot gaat worden. Een bruisend album!!!

Tracklist:
01. Nothing From Nothing
02. Eleanor
03.As We Know
04.Mountain Song (Live From Ghostland 2018)
05.After Many Miles (Live From Ghostland 2018)
06.Little Bird (Live From Ghostland 2018)
07.Maria

Website: The Ghost Of Paul Revere