The Fuzillis – Fireball Twist/Dos Chopitos
Format: vinyl clear yellow 7” single / Label: Young And Wild Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

The Fuzillis komen uit Londen en zijn gek op zowel rock & roll als rhythm & blues. Door deze stijlen met elkaar te mixen ontstaat een zeer swingend en feestelijk geluid.

De band bestaat uit Dan Criscuolo (zang, gitaar), Thomas “T-Mag” Maguire (tenorsaxofoon), Wilco “The Hammer” van Eijk (drums) en Mr. Frankie Fuzilli Sr. (bas).

Dit is hun tweede single, na ‘Mogul Monster’ uit 2016 en ook werd er al een album ‘Grind A Go Go Volume 1’ uitgebracht in 2017.

Fireball Twist is een rhythm & bluesnummer met een garagerock-achtige energie. Een beetje als Chubby Checker on speed met een smerige twanggitaar en knorsax. Een swingend feestnummer en gezien de beelden op YouTube weet deze band wel hoe je een feestje moet bouwen!

De b-kant Dos Chopitos heeft een ontzettend hoog “Tequila” (the Champs) gehalte en dat is in het geheel niet vervelend want dit draagt alleen maar flink bij aan de feestvreugde.

The Fuzillis bewijzen met deze single nogmaals dat zij in staat zijn om met hun swingende rhythm & blues elke club op z’n kop te kunnen zetten.

Tracklist:
01. Fireball Twist
02. Dos Chopitos

Website: www.facebook.com/thefuzillis