The Flight – Down In The Woods (Original Soundtrack)
Format: CD – Digital / Label: Audio Network Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Misschien dat ik de film ooit nog ga bekijken maar voorlopig vermaak ik mij meer dan prima met de soundtrack van de film ‘Down In The Woods’. Een enge, avonturenfilm van regisseur Jake Brennan.

De soundtrack is gecomponeerd door het duo The Flight. Een duo, dat bestaat uit Joe Henson en Alexis Smith. Zij leerden elkaar kennen in 2005 toen zij voor het eerst samenwerkten op een album van Joe’s band Seventhsun. Daarna werkten zij onder onderen met grootheden als David Bowie, the Manic Street Preachers, Lana Del Rey en Rufus Wainwright.

De soundtrack van ‘Down In The Woods’ staat boordevol met donkere Americana, countryblues, fuzzrock en zelfs trip hop.

In het openingsnummer The Stranger And His Wife is de donkere stem van Adam Glover te horen in een broeierig Americana nummer met lui uitwaaierende twanggitaar, ratelende percussie en een weemoedig huilende harmonica.
Freight Train is een stuwende funky countryblues met een pompende harmonica en snijdende slidegitaar. Sally Ann zindert van spanning met aanzwellende strijkers, zachte fuzzgitaar en een weemoedige cello.
Raising The Barn is vervolgens een onheilspellende schurende countryblues met een naargeestige fuzzgitaar en kreunende harmonica. De sfeer wordt echt “eng” in Suspicion, dat een eigenzinnige mix is van Björk-achtige electro en een Spaghetti Western-achtig geluid, vol met twangede gitaren. De Schotse zangeres Dot Allison is met haar satijnen, engelachtige stem te horen in het zwevende, maar toch naargeestige, The Lost Girl.
Verrassend is de gemeen vlammende fuzzrocker Run You Out Of Town met een haast Muse-achtige intensiteit. Na de donker dreigende Americana van The Cabin is het tijd voor de schurende mix van trip hop en donkere fuzzrock in My Revenge.
Als aflsuiter fungeert A Better Place, een breekbaar folky nummer gezongen door Dot Allison.

De soundtrack van ‘Down In The Woods’ is zeer indrukwekkend en is een soundtrack, waarvan je met het grootste gemak ook zonder de filmbeelden kunt genieten.

Tracklist:
01. The Stranger And His Wife (featuring Adam Glover)
02. Freight Train
03. Sally Ann
04. Raising The Barn
05. Suspicion
06. The Lost Girl (featuring Dot Allison)
07. Run You Out Of Town
08. The Cabin
09. My Revenge
10. A Better Place (featuring Dot Allison)