Stu Larsen – Marigold
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Nettwerk Music Group
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Dagelijks worden er wereldwijd vele harten gebroken. Singer-songwriter Stu Larsen uit Queensland, Australië, weet hier alles van! Hij heeft zijn hartenzeer aan ons toevertrouwd via zijn nieuwe, vierde album.

Twaalf jaar lang trok Stu, zonder vaste woon of verblijfplaats over de wereld en componeerde in de tussentijd de nodige nummers.

De albumtitel ‘Marigold’ laat al merken waar we met dit album naar toe gaan. Een marigold is namelijk niets anders dan een goudsbloem, die bloeit van mei tot en november en daarna afsterft….

En dat is precies wat er met een liefdesrelatie (of meerdere) van Stu gebeurde. Geluk…verdriet…gemis.

Op het album wordt Stu bijgestaan door producer Tim Hart (elektrische gitaar, piano, bekend van Boy & Beat), Dave Symes (bas), Evan Mannell (drums, percussie) en de strijkers Veronique Serret (viool), Stephanie Zarka (viool), James Eccles (viola) en Heather Lindsay (cello).

De sfeer op het album is melancholiek en soms desolaat. Het openingsnummer, We Got Struck By Lightning, klinkt nog gemoedelijk bonkend met sprankelend gitaarwerk en de warme intieme stem van Stu. Een nummer waarin wat Paul Simon invloeden de kop opsteken.
Vervolgens is Hurricane luchtig fris en swingend met heerlijk vibrerend gitaarwerk. Whisky Blankets (A Tu Lada) is de sprankelende, zacht groovende single van het album. Ook in dit nummer zit het, duidelijk hoorbaar, nog goed met Stu’s relatie. In de zacht deinende ballad Wires Crossed begint de relatie echter al behoorlijke scheuren op te lopen.
En dan is de geliefde er toch vandoor! Strijkers leiden Wide Awake Dreaming op een prachtige maar sombere wijze in. Het gaat hier om ballad met een Nick Drake-achtig desolaat geluid. Melancholie ten top!
Na de breekbare intieme ballad Where Have All The Leaves Gone volgt het volgende desolate nummer Je Te Promets Demain. Een nummer, dat deels in het Frans gezongen wordt aangezien Stu’s toenmalige geliefde uit Frankrijk kwam.
De twijfels om je over te geven aan de liefde komen aan bod in de zacht schuifelende ballad My Love My Love met heerlijk zacht galmende gitaar.
Zelfs in het laatste nummer van het album, Phone Call From My Love wordt Stu’s hart gebroken in een satijnzachte ballad met een tekst als “she told me that she loves me but she has to leave for now”….

Dit vierde album van Stu Larsen maakt een prima melancholieke indruk.

Ik heb genoten van zijn gebroken hart!

Tracklist:
01. We Got Struck By Lightning
02. Hurricane
03. Whisky Blankets (A Tu Lada)
04. Wires Crossed
05. Wide Awake Dreaming
06. Where Have All The Leaves Gone
07. Je Te Promets Demain
08. My Love My Love
09. Movement & Time
10. The Loudest Voice
11. Phone Call From My Lover

Website: Stu Larsen