Stevie Nicks – Live In Concert: The 24 Karat Gold Tour 
Format: CD – LP – Digital / Label: BMG
Release: 2020

Tekst: Paul Op den Kamp

Live-release van de tournee die zangeres Stevie Nicks in 2017 ondernam. Afgelopen maand was de filmversie ook in bepaalde bioscopen te zien. Aan het einde van die maand verscheen hij op cd, vinyl en de verschillende streaming diensten.

De persoonlijkheid en de muziek van de Fleetwood Mac zangeres kon de laatste jaren op meer aandacht genieten. Het derde seizoen van ‘American Horror Story’ leunde zwaar op haar mystieke imago, haar muziek werd in verschillende afleveringen gebruikt en zelfs had ze een kleine bijrol. Verschillende nieuwe bands en artiesten betuigenden een groot fan te zijn en beïnvloed door de muziek die ze samen of alleen heeft gemaakt.

In interviews ter promotie vertelde Nicks dat de ’24 Karat Gold’ tournee voor haar een persoonlijk hoogtepunt in haar lange carrière was. Eindelijk bevrijd van alle persoonlijke ballast kon ze nu haar concerten vorm geven zoals zij dit zelf wilde. Om op die manier de verhalen te vertellen die haar zo dierbaar zijn.    

Qua oordeel over dit album kan ik heel kort zijn! Geweldig! Het beste van de zangeres bij elkaar gebracht in een mooi overzicht. Dat de opnames van een concert zijn in plaats van de bekende studioversies geeft ze net iets meer venijn. En het grote voordeel: je ontdekt plots nog een nieuw pareltje, namelijk het aan Prince opgedragen ‘Moonlight’. De man had niets met dit nummer te maken maar op een manier lijkt zijn stem en invloed er toch in door te sijpelen.

Volgens het internet is Stevie Nicks maar een keer in Europa geweest als solo act! Mocht de Covid ellende ooit een keer in die mate voorbij zijn dat we weer naar concerten kunnen dan is de hoop dat de zangeres Nederland nog een keer bezoekt. Getuige dit document moet een show van haar toch een gedenkwaardige avond zijn.

Tracklist:
CD 1
01. Stand Back
02. If Anyone Falls
03. Stop Draggin’ My Heart Around
04. Crying in the Night
05. Gypsy
06. Wild Heart/Bella Donna
07. New Orleans
08. Enchanted
09. Belle Fleur

CD 2
01. Moonlight (A Vampire’s Dream)
02. If You Were My Love
03. Gold Dust Woman
04. Edge of Seventeen
05. Rhiannon
06. Landslide

Website: Stevie Nicks