Steve Strongman – Tired Of Talkin’
Format: CD – LP – Digital / Label: Stony Plain Records
Release: 2021

Tekst: Joop van Rossem

Zo kan het gebeuren dat een artiest zijn achtste album uitbrengt, terwijl het voor jou als recensent de kennismaking betekent met de Canadese bluesrocker Steve Strongman.

‘Tired Of Talkin’, dat al in 2019 uitkwam in het thuisland, telt twaalf nummers waarin Strongman (zang, gitaar, dobro, mondharmonica) de compositorische hand had, met uitzondering van de verdienstelijke maar niet opzienbarende cover van Al Greens klassieker Let’s Stay Together, die trouw aan het origineel blijft.

De opnames vonden plaats in zijn thuishaven Hamilton, Ontario en Nashville. Het titelnummer verzorgt de kick off en is een heerlijke recht-toe-recht-aan-rocker die herinneringen wakker roept aan The Faces en gerust de ideale albumopener mag worden genoemd.

Daarna volgt met Paid My Dues een up tempo bluesrocker met Strongman excellerend op mondharmonica, waarna Still Crazy ‘Bout You zich presenteert als een soulvol liedje in het straatje van Paul Carrack.
Het fundament voor Just Ain’t Right wordt gevormd door een geraffineerd funky basis waarop het lastig stilzitten is.

Andere topliedjes zijn het poppy rockende Livin’ The Dream, dat een kandidaat is voor radio-airplay, de lekkere midtempo bluesrocker Tell Me Like It is, het mooie singer-songwriterliedje That Kind Of Fight en de gave bluesballad Bring You Down.

Fijn dat ik Strongman heb mogen ontdekken, ook al is het nu pas.

Tracklist:
01. Tired Of Talkin’
02. Paid My Dues
03. Still Crazy ‘Bout You
04. Just Ain’t Right
05. Can’t Have It All
06. Tell Me Like It Is
07. Livin’ The Dream
08. That Kind Of Fight
09. Hard Place And A Rock
10. Highwayman
11. Bring You Down
12. Let’s Stay Together

Website: Steve Strongman