Soulmate – Give Love
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zet het raam alvast maar wagenwijd open want ik ga het vooroordeel, dat er absoluut geen overtuigend bluesrock album uit een land als India kan komen, er meteen uitkieperen.

Tot die conclusie ben ik namelijk gekomen na beluistering van het vierde album van de band Soulmate uit Shillong, Meghalaya.

Eigenlijk draait het hier om het duo Rudy Wallang (zang, gitaar) en Tipriti Kharbanger (zang, gitaar), die op het album aangevuld worden door ene Vincent (drums) en ene Leon (bas).

Hetgeen er voor mij het meest bovenuit steekt is zangeres Tipriti Kharbanger. Het was voor mij zeer verrassend om te horen hoe zo’n teer poppetje zo’n onwijze soulvolle rauwe strot kan hebben. Ook Rudy Wallang verrast het hele album door met zijn priemende en gierende gitaarwerk.
Zoals bijvoorbeeld in de vet pompende shuffle The Way We Are, een zeer overtuigende opener van dit album. Don’t You Miss Me Baby pompt net zo lekker door met hard priemend gitaarwerk van Rudy, die overigens ook aantoont dat hij over een prima bluesy stem beschikt.
Give Love stapt even van het bluespad af om ruimte te maken voor een opgewekte soulswinger met een Doobie Brothers-achtige groove. Tipriti toont in de zwevende ballad Hole In Your Soul aan dat zij ook het diepe soulgenre met gemak aankan.
Dan gaan we aan de boogie met I SIng The Blues met broeierige stuwende gitaarriffs en Tipriti die zich ontpopt als een lieftallige “how how how how” blueslady.
De hoodfrol in de romige slowblues Troubled Times wordt opgeeist door het diep huilende en gierende gitaarspel van Rudy. Hij staat ook centraal in het instrumentale Soulmate Boogie en het intieme Still Loving You met een Santana-achtig geluid. Koko Taylor’s Voodoo Woman krijgt een loom groovende funky versie waarin Rudy’s vlammende spel en de krachtige strot van Tipriti opvallen.
Soulmate sluit het album af met de krachtig pompende bluesrocker Your Love. Een vurig rockend nummer met een niet te stuiten drive.

Ik ben behoorlijk onder de indruk van Soulmate.

Nou opzouten met die Corona want ik wil deze band hier zien en horen!

Tracklist:
01. The Way We Are
02. Don’t You Miss Me Baby
03. Give Love
04. Hole In Your Soul
05. I Sing The Blues
06. Troubled Times
07. Soulmate Boogie
08. Still Loving You
09. Voodoo Woman
10. Your Love

Website: www.facebook.com/groups/soulmateshillong