Sniff ‘N’ The Tears – Jump (Acoustic)
Format: CD – Digital / Label: Allez Records
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

De belangrijkste bijdrage van het Londense Sniff ‘N’ The Tears aan de pophistorie is het liedje Driver’s Seat, een onverwoestbare klassieker die overal ter wereld een hit werd, behalve in het thuisland.
In ons land kwam het nummer zelfs twee de Top 40 binnengewalst: in 1980 bereikte het nummer 4, elf jaar later haalde het zelfs de toppositie toen het opnieuw in de winkels lag omdat het werd gebruikt in een reclamespotje; verder maakt het ook al 20 jaar deel uit van de Top 2000.
De reden dat Engeland het liedje links liet liggen, is opmerkelijk: de band stond in het populaire TV-programma Top Of The Pops maar de single was niet leverbaar in de platenzaken met alle gevolgen van dien.

Anno 2020 bestaat er nog altijd een Sniff ‘N’ The Tears, bestaande uit enig overgebleven originele lid Paul Roberts (gitaar, zang, producer, componist) en zanger/gitarist Les Davidson.

Op dit album zijn er incidentele bijdragen van Caitlin Roberts (familie ?) op de accordeon en violist Richard Moore. ‘Jump’ is zoals de titel duidelijk maakt, een akoestisch album met een dwarsdoorsnede van de albums die de band in haar loopbaan uitbracht, natuurlijk met Driver’s Seat.
Met zijn uit duizenden herkenbare stemgeluid laat Roberts horen dat-ie het nog steeds kan, met fijne uitvoeringen van onder meer Moment Of Weakness, Downstream, Marrakesh en Night Life.

Tracklist:
01. We Hold On
02. Man In A Million
03. Pray
04. Magnetic
05. Moment Of Weakness
06. Night Life
07. Looking For You
08. Downstream
09. Snow White
10. I Believed In You
11. Like Zen
12. Night Flight
13. Driver’s Seat
14. Marrakesh

Website: Sniff ‘N’ The Tears

Concerten:
27 maart: De Melkweg, Amsterdam
29 maart: Luxor Live, Arnhem