Skylar Rogers – Firebreather
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Aan het rijtje powerhouse blueszangeressen, zoals Etta James, Koko Taylor en Shemekia Copeland, kan weer een nieuwe naam toegevoegd worden en wel die van Skylar Rogers uit Chicago.

Het is niet voor niets dat zij Etta James en Koko Taylor als haar helden benoemt. Haar zeer krachtige zang is te horen in bijvoorbeeld het stevige rockende Hard Headed Woman. Hier valt ook het krachtige geluid van haar band, the Blue Diamonds op. Deze band betaat uit Steven J. Hill (gitaar), Marty Gibson (gitaar), Jerry Ewing (bas), Pete Zimmer (keyboards), Bradley Arl (drums) en Vanessa Hudson (backing vocals).

Ook het broeierige funky Back To Memphis hoort met zijn rauwe gitaarspel thuis in de categorie “powerhouse” blues.

Skylar kan echter ook intiem en soulvol klinken zoals in de breekbare ballad Failure waarin Skylar zichzelf op alle fronten als een mislukkeling ziet…behalve in de liefde! Ook de pianoballad Drowning klinkt zeer breekbaar met hartstochtelijk schurend gitaarwerk.

Skylar en haar band klinken in Work zowel intiem als funky met flink wat ruimte voor het hoekige brandende gitaarspel. Het titelnummer Firebreather rockt er log pompend op los. Gevolgd door het haast accapella Movin’ On met zijn gopelinvloeden.

De afsluiter, Insecurities, is een opgewekt stuwend soulblues nummer in de beste Robert Cray traditie.

Skylar Rogers nestelt zich met haar nieuwe album moeiteloos in de eredivisie van blueszangeressen.

Tracklist:
01. Hard Headed Woman
02. Back To Memphis
03. Work
04. Like Father Like Daughter
05. Failure
06. Firebreather
07. Movin’ On
08. Drowning
09. Thankful
10. Insecurities

Website: Skylar Rogers