Sarah Hughes Band- Memphis
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Tom Wouters

Sarah Hughes is een singer-songwriter uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Ze groeide op aan de boorden van de Mississippi River in Forrest City, Arkansas, zo’n 50 kilometer ten westen van Memphis.

Na haar schoolexamen vertrok ze met een paar vrienden naar New York, maar daar in de metropool voelde de folkzangeres met de southern growl (zo’n lekker knauwende countrystem) zich niet echt thuis. Ze vertrok ijlings weer richting Memphis en vestigde zich in Fayetteville.

Vandaaruit begon ze haar carrière als zangeres van folkrock southern style. Na twee solo albums in 2005 en 2007 vormde ze de Sarah Hughes Band die in 2012 een live album uitbracht (‘LIVE No Chaser’).
Sindsdien treedt Sarah Hughes zeer regelmatig op in de regio, soms solo of in duo-bezetting, vaak ook met haar band.

Nu, in 2021, ligt er ineens een nieuw album: ‘Memphis’. Het album bevat acht zeer genietbare folkrock songs in een stijl die reminiscenties oproept aan Bonnie Raitt, Lucinda Williams en Neil Young.

Hoogtepunten van ‘Memphis’ zijn de songs die op humoristische wijze vertellen van haar tijd in New York en het feit dat ze toch wel stevig met haar poten in de klei van de Mississippi-delta staat.
Het zijn de lekkere folkrocker Memphis, de ballad Southern Savage met een prachtige steelguitar en de zeer fraaie ballad Sounds Like Smoke, waarin de uitstekende band haar op Crazy Horse-achtige wijze begeleidt. De overige vijf songs zijn prima folkrock songs, zoals het mooie Catastrophe en de plankenkoorts blues in My Debut.

Met Memphis hebben Sarah Hughes en haar band een ontzettend lekker southern folkrock album gemaakt, waarbij de humoristische teksten nog een mooi extraatje zijn.

Tracks:
01. Thirty-Five Cents
02. Memphis
03. Catastrophe
04. Southern Savage
05. Sounds Like Smoke
06. My Debut
07. Prisoner In Paradise
08. Sanity

Website: Sarah Hughes