Russ Ballard – It’s Good To Be Here
Format: CD – LP – Digital / Label: UMU Music Group / BMG
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Niet-ingewijden zal de naam Russ Ballard weinig zeggen maar als je regelmatig lp- of cd-hoesjes bestudeert kom je zijn naam daar vaak tegen als liedjesschrijver.

Zo was hij verantwoordelijk voor hits als So You Win Again (Hot Chocolate), I Don’t Believe In Miracles (Colin Blunstone), Winning (Santana), You Can Do Magic (America), maar de dames van ABBA, Night Ranger, Bad English, Roger Daltrey, Elkie Brooks en Uriah Heep maakten eveneens graag gebruik van zijn pennenvruchten.

Op de Engelse Wikipedia-pagina van Ballard staat een vollediger overzicht van zijn werk. Voordat Ballard (1945) zich in 1974 toelegde op zijn solo-carrière, had hij deel uitgemaakt van The Roulettes, Unit 4+2 en Argent, voor welke band hij God Gave Rock And Roll To You (later ook opgenomen door Kiss) schreef, terwijl hij de zang verzorgde op hun grote hit Hold Your Head Up.

Onderhavig album is zijn tiende soloplaat, 14 jaar na ‘Book Of Love’, geproduceerd door zijn zoon Christian. Het album telt tien nieuwe liedjes, terwijl de laatste drie nieuw opgenomen versies zijn van enkele oude hits.
Als je een rockzanger bent met weinig talent voor het componeren van songs, zou deze plaat geschikt zijn om wat nieuw materiaal uit te kiezen, hoewel gezegd dient te worden dat Ballard zich prima kwijt van zijn taak. Sterkste liedjes zijn My Awakening, Time Machine, Wasted (The Last Ride), The Misunderstood en Proud Man.

Inderdaad: het is goed dat hij terug is !

Tracklist:
01. My Awakening
02. Time Machine
03. Kickin’ The Can
04. Annabel’s Place
05. Wasted (The Last Ride)
06. Colliding
07. Tidal Wave
08. The First Man That Ever Danced
09. The Misunderstood
10. Proud Man
11. New York Groove
12. Since You Been Gone
13. You Can Do Magic

Website: Russ Ballard