Ron Pope – Bone Structure
Format: CD / Label: Brooklyn Basement Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Eigenlijk was dit nieuwe album van Ron Pope al helemaal klaar. Door de geboorte van zijn dochter nam deze singer-songwriter uit Nashville het besluit om het album opnieuw op te nemen.

Logischerwijs duikt er dan een aantal nummers op die met die geboorte te maken hebben.

Zoals de opener Flesh Of My Flesh, een intieme ballad waar de liefde vanaf spat. Ron’s stem is hier zowel breekbaar als krachtig in een solospot vol zelfreflectie.
Ook Practice What I Preach bevat een boodschap voor Ron’s dochter: “I’ll do my best to practice what I preach so you don’t have to learn things from the street”in een soulvol groovend nummer met krachtige blazers.
She’s Good gaat ongetwijfeld ook over Ron’s dochter. Een welgemeende liefdesverklaring, verpakt in een warme ballad. Ducky Groove bewijst dat er ook ruimte is voor luchtige geluiden. Dit instrumentale nummer heeft een luchtige funky groove met een warm tropisch jazz gevoel. Ook Dodge Aries Wagon is instrumentaal en is een haast New Orleans-achtig funknummer.
De rockkant van Ron komt tot uiting in het krachtige rockende Stuck On The Moon, een nummer met een haast “Tumbling Duice”-achtige drive.
De hoofdmoot op dit album bestaat echter uit intieme ballads, zoals de vertwijfelde ballad Take The Edge Off en de sprankelende ballad Bone Structure en het is in dit soort nummers dat Ron je het meeste raakt.

Dit album van Ron Pope is een ontroerend mooi, persoonlijk, album geworden!

Tracklist:
01. Flesh Of My Flesh
02. Habits
03. Practice What I Preach
04. San Miguel
05. She’s Good
06. Bone Structure
07. Wait And See
08. Wait And See (Reprise)
09. Ducky Groove
10. Dodge Aries Wagon
11. My Wildest Dreams
12. Take The Edge Off
13. Stuck On The Moon
14. Back Together Again
15. Legacy Of Sadness

Website: Ron Pope

credits: Nicole Mago