Recensie: Rodd Bland And The Members Only Band – Live On Beale Street – A Tribute To Bobby Blue Bland

 

Rodd Bland & The Members Only Band - Live On Beale Street – A Tribute To Bobby Blue Bland
Rodd Bland And The Members Only Band – Live On Beale Street – A Tribute To Bobby Blue Bland
Format: CD / Label: Nola Blue Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Rodd Bland is de drummende zoon van de legendarische soulblues zanger Bobby “Blue” Bland en is bovendien de peetzoon van B.B. King.

Om het geluid van zijn vader te eren formeerde Rodd the Members Only Band, bestaand uit muzikanten, die allemaal met Bobby Bland gewerkt hebben: Jackie Clark (bas), Harold Smith (gitaar), Chris Stephenson (zang, keyboards), Marc Franklin (trompet), Scott Thompson (trompet), Kirk Smothers (saxofoon), Jerome Chism (zang) en Ashton Riker (zang).

Dit album is gevuld met zes klassiekers uit het oevre van Bobby Bland, live opgenomen in Beale Street. En het Memphis soulblues geluid van Bobby Bland komt op dit album weer helemaal tot leven.

Up And Down World, een nummer uit 1973, is een ontspannen loom groovend nummer met prima krachtige zang van Chris Stephenson, een geolied swingende band en puntig pompende blazers.

St. James Infirmary is in een stuwende weemoedige versie te horen, met hoekig pompende gedeeltes, en de fluwelen soulstem van Ashton Riker.

De single van het album, Sittin’ On A Poor Man’s Throne, is een mellow groover met swingend pianospel van Chris Stephenson en diens bluesy stem.

Na de energiek stuwende klassieker I Wouldn’t Treat A Dog (The Way You Treated Me) volgt de zachte wame Memphis soulblues van Soon As The Weather Breaks, dit keer met de soulvolle strot van Jerome Chism en de priemende bluesgitaar van Harold Smith.

De afsluiter, (Get Your Money) Where You Spend Your Time wordt voortgedreven door de super funky bas en drums. Bassist Jackie Clark is hier met een monster funk bassolo te horen.

Een album met slechts 6 nummers. Ik had graag meer gehoord! Bobby Blue Bland kijkt vanuit de hemel toe en glimlacht van oor tot oor….

Tracklist:`
01. Up And Down World
02. St. James Infirmary
03. Sittin’ On A Poor Man’s Throne
04. I Wouldn’t Treat A Dog (The Way You Treated Me)
05. Soon As The Weather Breaks
06. (Get Your Money) Where You Spend Your Time

Website: Facebook