Red Slim – Breaking Out
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Filip Heidinga

De Australische gitarist Red Slim is echt een live artiest, geen artiest die veel albums uitbrengt maar vooral heel veel live speelt. In 2016 bracht hij een single uit, met drie nummers erop, en nu komt hij met zijn eerste EP getiteld ‘Breaking Out’.

Deze EP begint met de titel track Breaking Out. Het nummer is een mooi blues rock nummer en swingt lekker. Halverwege het nummer kan Red Slim het uiteraard niet laten om even een solo te spelen, iets waar hij een meester in is geworden.
Leading Edge is wederom een blues rock nummer en begint met de drums maar de gitaar van Red Slim komt snel er achteraan. Het eerste nummer swingde nog lekker, dit is een rechttoe rechtaan rock nummer met bijbehorende jankende gitaar solo.
Het volgende nummer, Rock You, is een nummer die het live ongetwijfeld erg goed doet, een lekkere rockbeat en een snelle gitaarriff doen je verlangen naar een live versie van dit nummer. Jammer is dat het nummer niet echt een einde heeft en ineens over is, misschien gaat het nummer live wel over in een ander nummer.
Met Called In gaat het tempo weer iets naar beneden, en horen we weer een lekker swingend nummer net als het openingsnummer Breaking Out.
Freedom bevat net als de meeste nummers een dikke drumbeat maar dit nummer bevat ook veel tempowisselingen, iets wat we nog niet veel gehoord hebben. Freedom is het hoogtepunt van het album en Red Slim laat horen hoe goed hij is, zowel als gitarist als als songwriter.
Net als Leading Edge begint It Just Doesn’t Feel Right met de drums, maar nu duurt het een stuk langer voordat we de gitaar van Red Slim horen. It Just Doesn’t Feel Right is het rustigste nummer van het album, en na de vrijheid te hebben bezongen gaan we nu over naar de liefdesverdriet.
Na het sombere It Just Doesn’t Feel Right klinken de eerste noten van Live It Up meteen vrolijk en vol energie. Live It Up viert het leven en stil zitten bij dit nummer is onmogelijk.

Kortom: Een lekkere blues rock release die ongetwijfeld live nog beter klinkt.

Tracklist:
01. Breaking Out
02. Leading Edge
03. Rock You
04. Called In
05. Freedom
06. It Just Doesn’t Feel Right
07. Live It Up

Website: https://www.facebook.com/redslimpage