Radio Coma – River Flows
Format: Digital track / Label: Radio Coma
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Kunnen twee zeer uiteenlopende muziekstijlen als progrock en stuwende rauwe blues samen door één deur? In het geval van dit nummer van de Nieuw Zeelandse band Radio Coma luidt het antwoord overtuigend: JA!!!

Eigenlijk is Radio Coma geen echte band maar meer een collectief van een aantal muzikanten, engineers, bands en artiesten uit Auckland, Nieuw Zeeland.

Na twee digitale tracks uit 2019 is het nu de beurt aan River Flows. En op deze track bestaat Radio Coma uit Ozan Turan (gitaar, producer), Aycan Firatli (drums), Johann De Guigné (bas) en Jo Kelsey (zang).

Muzikanten die hun sporen al hebben verdiend in bands als Marul en the Sad Yeti Society.

River Flows duurt ruim zes minuten en opent met rauwe fuzzgitaar klanken en voicesamples waarna een smerig hoekig groovend bluesy nummer begint. Een nummer met een haast swampblues-achtig geluid, dat vooral door de gemeen gierende slidegitaar wordt veroorzaakt.

Op subtiele wijze wordt er dan een progrock-achtige melodie door het nummer verwerkt waarin de engelachtige zang van Jo Kelsey zich hoorbaar goed thuis voelt.

Dit zeer indrukwekkende, opwindende nummer is het bewijs dat progrock en bluesrock wel degelijk bij elkaar kunnen passen.
En kom nu maar op met dat album!

Tracklist:
01. River Flows

Website: Radio Coma