Popa Chubby – It’s A Mighty Hard Road
Format: CD – Vinyl – Digital / Label:  PCP Popa Chubby Productions
Release: 2020

Tekst: Martin van der Velde

Popa Chubby viert zijn 30-jarig jubileum als recording artist met de uitgave van ‘It’s A Mighty Hard Road’. Middels een persoonlijke note in de klaphoes legt hij ons uit hoe zijn ‘Mighty Hard Road’ is verlopen en laat hij ons weten dat hij eigenlijk half mens en half beest is. 300 Pond schoon aan de haak en geboren en getogen in New York is.
Hij zwierf door de straten in Queens, Manhatten en de Bronx om de liefde te vinden die hem thuis niet werd geboden. De muziek en de gitaar heeft hem gered van de ondergang en was hij niet langer het jongetje Fat Teddy van om de hoek, maar hij werd een gerespecteerd muzikant, die kon zingen, spelen en schrijven.
“For me every day, every show, every note, every flight, every story, every hug has been sheer joy” voegt Chubby er aan toe. Hij is er van overtuigt dat alles een reden heeft en niets toevallig is. “I shine as an example of the human spirit. What does not kill us surely makes us stronger and the art and music we make bares the power of an uphill climb”. “My friends, Brothers, Sisters, Nieces and Nephews. My humble offering to you. 15 tracks of my very bestest. No matter who you are, no matter what you do, no matter what you believe we are all the same and…It’s a Mighty Hard Road” besluit Popa Chubby.

Een fraaie introductie op zijn nieuwe werk, waarop hij naast de zang, gitaar en percussie ook een aantal keren de rol als drummer, bassist, harmonicaspeler en toetsenist voor zijn rekening neemt. Verder krijgt hij ondersteuning van toetsenist Dave Keyes, Steve Holley en Don Castagno op drums en de bassisten Brett Bass en V.D. King wanneer hij zelf deze rollen niet invult.

Met de info dat de eerste vier nummers op 6 februari 2019 in de G. Bluey’s Juke Joint in New York City en de rest in 2019 in de Chubbyland in New York zijn vastgelegd bent u voorzien van de meeste opname feiten. Na dertig jaar weten we wat we mogen verwachten van Popa Chubby, nee niets vernieuwends hier op dat vlak.
Wederom wisselen heerlijke funky tracks als The Flavor Is In The Fat, If You’re Looking For Trouble en Enough Is Enough en groovy shuffles als It Ain’t Nothin’, I’m The Beast From The East en Why You Wanna Bite My Bones elkaar hier op voortreffelijke wijze af.
Maar ook swing Buyer Beware en relaxte jazzy klanken Lost Again komen voorbij. Zeker het vermelden waard is de instrumentaal gespeelde track Gordito, die op een ontspannen Zuid-Amerikaans ritme drijft.
Popa Chubby kleurt zijn eigen songs en een paar covers, I’d Rather Be Blind van Leon Russel, Don Nix en Donald Dunn en Kiss van Prince met zeer gedreven gitaarwerk.
Het is altijd weer genieten om deze man aan het werk te horen en in die jaren heeft hij nog niets aan kracht ingeboet. Popa Chubby, Don Chubblione, The Master Of Disaster of The Beast From the East, zoals Theodore Horowitz ook door het leven gaat heeft het weer geflikt.

Vijftien verse tracks waarvan dertien van eigen hand en twee smaakvolle covers zijn weer vol passie en overtuiging ingespeeld. Een mooi cadeau voor de vele fans die dit fenomeen al jaren trouw zijn.

Tracks:
01. The Flavor Is in the Fat
02. It’s a Mighty Hard Road
03. Buyer Beware
04. It Ain’t Nothin’
05. Let Love Free the Day
06. If You’re Looking for Trouble
07. The Best Is Yet to Come
08. I’m the Beast from the East
09. Gordito
10. Enough Is Enough
11. More Time Making Love
12. Why You Wanna Bite My Bones?
13. Lost Again
14. I’d Rather Be Blind
15. Kiss

Website: Popa Chubby