Recensie: Peter Veteska & Blues Train – So Far So Good

 

Peter Veteska & Blues Train - So Far So Good

Peter Veteska & Blues Train – So Far So Good
Format: CD – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het zevende album van Peter Veteska & Blues Train uit New York had in plaats van ‘So Far So Good’ beter ‘All Good’ moeten heten! Het album staat namelijk helemaal vol met lekkerste blues, die ik sinds tijden gehoord heb.

De band, die voorheen bekend was als The Peter V Blues Train, bestaat uit Peter Veteska (zang, gitaar), Cool Moe Jhee (bas) en Alex D’Agnese (drums), op dit album aangevuld door een groot aantal vrienden.

De kletterende drums van Alex D’Agnese zetten de heerlijke funky blues Done With Bad Luck in werking. Een soepel groovend nummer met het gierende soulorgel van Jeff Levine, die op dit album een belangrijke rol speelt. Peter Veteska’s gitaar klinkt fel bijtend en zijn zang is prima doorleefd. Verder hoor je in dit nummer de brullende harmonica van Gary Neuwirth en de gitaar van Roger Girke.

Vervolgens is I’ve Got The Blues This Morning een intiem breekbaar akoestisch bluesnummer.

I Miss You So opent met een ringtone en is een duet van Peter met de soulvolle Jenny Barnes. Een pompende shuffle met wederom een uitbundig loeiend soulorgel.
My One And Only Muse is daarna een hoekige funky blues met de brullende harmonica van Mikey Junior en Peter’s bijtende gitaar.

Young Bold Woman van James Cotton krijgt een gemoedelijk deinende bluesmambo behandeling met nogmaals de scheurende harmonica van Mikey Junior. Het orgel van Jeff levine speelt in de krachtig pompende shuffle Lovin’ Oven opnieuw een glansrol naast de priemende gitaar van Peter.

De cover van Guitar Slim’s You Give Me Nothing But The Blues pompt al even krachtig en is opnieuw een duet van Peter met Jenny Barnes. Na de indringende slowblues Low Down Dirty Blues is het de beurt aan een cover van het Johnnie Johnson nummer Baby Please, dat luchtig swingt.
East Coast Blues is een felle rocker met een glansrol voor de venijnige slide van Paul Boddy.

Het album eindigt met een tweetal super soulvolle nummers. So Far So Good klinkt lekker lui en funky en Marvin Gaye’s Can’t We Get Along klinkt zoals het hoort, mellow groovend.

Een prima bluesalbum waarop geen enkele misser te vinden is!

Tracks:
01. Done With Bad Luck
02. I’ve Got The Blues This Morning
03. I Miss You So
04. My One And Only Muse
05. Young Bold Woman
06. Lovin’ Oven
07. You Give Me Nothing But The Blues
08. Low Down Dirty Blues
09. Baby Please
10. East Coast Blues
11. So Far So Good
12. Can’t We Got Along

Website: https://peterveteskabluestrain.com/