Peter Veteska & Blues Train – Grass Ain’t Greener On The Other Side
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Independent
Release: 2020

 Tekst: Tom Wouters

‘Grass Ain’t Greener On The Other Side’ is het vijfde album van de New Yorker Peter Veteska, die sinds 2013 optrad onder de naam Peter V Blues Train, maar nu als Peter Veteska & Blues Train door het leven gaat.

De vorige vier albums bevatten bluesrock met jazz en rock-invloeden. Dat geldt niet voor ‘Grass Ain’t Greener On The Other Side’. En daar wringt de schoen een beetje. Zonder die jazz en rock-invloeden is Peter Veteska & Blues Train een van de vele bluesrock bands, die in de Verenigde Staten en hier in Europa prima live-optredens verzorgen, maar het is wel een beetje dertien-in-een-dozijn muziek.

De band, naast Veteska op gitaar en vocals, bestaande uit drummer Alex D’Agnese, bassist Coo Mo Jhee en special guest Jeff Levine op keyboards, steekt solide van wal in het openingsnummer Am I Wrong Pretty Baby, dat gedragen wordt door het fraaie mondharmonicawerk van gast Mikey Junior.
Daarna volgt de bluesclassic Baby, You’ve Got What It Takes met gastvocalist Jen Barnes. Running Like A Dog is een prima blues stamper, waarna in het swingende I’ve Been Missing You de bluesharp van Mikey Junior weer het verschil maakt. You Give Me Loving is als nummer typerend voor de muziek die Veteska met zijn band maakt: alle bluesrock cliché’s komen voorbij, inclusief de wel erg clichématige songteksten.

Vervolgens gaat Veteska in Learning The Blues op de sentimentele toer in een poging als Frank Sinatra te klinken, maar veel verder dan een matige Dean Martin pastiche komt hij niet. De band herstelt zich vervolgens met het door een boogaloo beat gedomineerde Thinking And Drinking, terwijl voor de Ray Charles-cover Heartbreaker de hulp wordt ingeroepen van vocalist en gitarist Ray Girke.
Het voorlaatste nummer is de Willie Cobbs-classic You Don’t Love Me, dat vooral bekend geworden is in de bluesjam versie van The Allman Brothers. Deze versie voegt daar nauwelijks iets aan toe, als is de interplay tussen Veteska’s gitaar en Levine’s orgel gedegen.

De plaat sluit af met de titelsong Grass Ain’t Greener On The Other Side en dat is dan wel het hoogtepunt van de plaat waar Veteska’s (wah-wah) gitaar en zijn vocals ineens wel eigen klinken. Hij kan het dus wel!

Tracks:
01. Am I Wrong Pretty Baby
02. Baby You’ve Got What It Takes
03. Running Like A Dog
04. I’ve Been Missing You
05. You Give Me Loving
06. Learning The Blues
07. Thinking And Drinking
08. Heartbreaker
09. You Don’t Love Me
10. Grass Ain’t Greener On The Other Side

Website: Peter Veteska & Blues Train