Our Man In The Field – The Company Of Strangers
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Rocksnob Rootsy – Sonic Rendezvous Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

In deze angstige onzekere tijden is de behoefte aan rustgevende, troostende, muziek erg groot. Muziek waarbij je ontspannen onderuit kunt hangen om de weldadige klanken eens lekker over je heen te laten glijden.

En met de Britse singer-songwriter Our Man In The Field, geboren als Alexander Ellis, uit Londen, heb je een artiest die je dat gevoel zeer zeker gaat geven. Na allerlei omzwervingen over de wereld werd hij ontdekt en heeft hij nu zijn debuutalbum uitgebracht waarop hij wordt bijgestaan door Tom Roenfield (bas), Greg Bishop (drums) en Henry Senior (pedal steel).

Het geluid op dit album wordt voor een groot deel gevormd door het warme, intieme, hoge stemgeluid van Our Man. Daarnaast speelt de pedal steel van Henry Senior een zeer sfeerbepalende rol.

Zo is de opener Thin (I Used To Be Bullet Proof) een zacht deinend countryrock nummer met een hemels zwevende pedal steel en het fluweelzachte stemgeluid van Our Man. Een zeer fraaie opener!
Onder aanvoering van de zacht pompende contrabas van Tom Rosenfield opent het al even intieme en weldadig deinende I’ll Be Gone waarin de pedal steel weer een belangrijke rol opeist. Eleanor’s Song is een breekbare melancholieke ballad met een bijpassende huilende pedal steel.
In de ballad Easy Going Smile duikt een intiem tokkelende banjo op. Door de warme pedal steel klanken zit in het zeer warme It Is What It Is een duidelijk countrygeluid.
Vervolgens is Swansong (Don’t Play With Matches) een losjes swingend nummer met een licht jazzy drive. In Stick Around zijn heel in de verte referenties aan het geluid van de jonge Neil Young te bekennen. De eenzaamheid en het verlangen druipen van de melancholieke ballad Pockets af.
In de afsluiter I Like You So I Kill You Last klinkt Our Man onverwachts grimmig met een rauw schurende bluesy gitaar als begeleider.

Our Man In The Field heft een zeer rustgevend, onthaastend debuutalbum afgeleverd dat ook nog eens zeer indrukwekkend klinkt!

Tracklist:
01. Thin (I Used To Be Bullet Proof)
02. I’ll Be Gone
03. Eleanor’s Song
04. Easy Going Smile
05. It Is What It Is
06. Swansong (Don’t Play With Matches)
07. It Was Ever So
08. Stick Around
09. Pockets
10. Don’t Speak
11. I Like You So I Kill You Last

Website:  Our Man In The Field