Recensie: Nalani Rothrock – The Rock House Sessions

 

Nalani Rothrock - The Rock House Sessions

Nalani Rothrock – The Rock House Sessions
Format: EP – Digital / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Deze EP van Nalani Rothrock is weer een goed voorbeeld van hoe jammer het toch is dat dat rottige Corona virus voorbij kwam. Nalani was namelijk met haar partner, gitarist Josh Lamkin druk bezig met de opnames voor een nieuw album.

Door het virus kwamen ze echter niet verder dan deze drie songs op deze EP. Die nummers laten horen hoe geweldig dat album zou worden.

Bijgestaan door producer Kevin McKendree (o.a. Delbert McClinton, Buddy Guy en Devon Allman), Steve Mackey (bas, o.a. Joe Bonamassa) en drummer Kenneth Blevins blijkt dat Nalani Rothrock een zangeres is waar we in de toekomst zeker rekening mee moeten gaan houden!

Zij beschikt namelijk over een zeer krachtige soulvolle stem met een prettig rauw randje, een stem, die meer dan eens aan die van Bonnie Raitt doet denken.

Ook qua muziek is Bonnie Raitt nadrukkelijk aanwezig. Zoals in het zeer soulvol groovende How Long met lekker priemend bluesgitaarspel van Josh Lamkin en de piano die voor een New Orleans-achtig funksfeertje zorgt.

Dat New Orleans geluid is in Try ook aanwezig door de funky roffelende drums. Josh Lamkin laat hier heerlijk huilend slidegitaarspel horen.

Every Time I Close My Eyes is een subliem, lui funky nummer met Nalani in een soulvolle topvorm.

Ik ben zeer onder de indruk van deze drie nummers van Nalani Rothrock en daarom hoop ik dat ze snel het album kan afmaken.

Tracklist:
01. How Long
02. Try
03. Every Time I Close My Eyes

Website: Nalani Rothrock