Mrs. Piss – Self-Surgery
Format: CD – LP – Digital / Label: Sargent House
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zangeres-gitariste Chelsea Wolfe is in doomkringen een grote naam. Zij bracht solo al tien albums uit en was daarnaast ook lid van bands als Red Host, Wild Eyes en Winter Trees.

In de band Red Host ontmoette zij drumster Jess Gowrie. Het klikte dusdanig goed tussen die twee dat zij besloten om samen een album onder de naam Mrs. Piss uit te brengen.

De bandnaam geeft al aan dat wij hier niet met fijngevoelige muziek te maken gaan krijgen en de albumhoes van hun debuut zal menige Tena Lady gebruikster gillend op de vlucht laten slaan.

We hebben hier te maken met een ontzettende, lekkere, bak herrie, die ontdaan is van enige vorm van polijsten. Wat overblijft is een zeer naargeestig smerig geluid met elementen uit de doommetal, grunge en sludgerock.

Na het intro To Crawl Inside vol met macaber gekreun en gefluister volgt het zeer zwaar dreunende Downer Surrounded By Uppers, dat een zeer smerig geluid heeft met desperate zang en fuzzgitaren, die klinken als tien bijenzwermen.
De schroeiende en kreunende gitaar van Chelsea staat centraal in Knelt, een macaber soort traag dreunende zombiemars met bedrieglijk zwevende zang, die dit nummer alleen nog maar meer macaber maakt.

Nobody Wants To Party With Us opent met een zeer macabere variant op de Giorgio Moroder synthesizer disco sound en klinkt vervolgens alsof Nico van the Velvet Underground  zich aan de donkere disco waagt. Al snel wordt het geheel verpletterd door alles vernietigende fuzzlicks in een mix van gore punk en grunge. Het verbaast mij niets dat niemand met deze enge dames wil feesten!
In de stuwende doommetal van M.B.O.T.W.O. duikt het loodzware Black Sabbath geluid op vermengd met Sonic Youth-achtige noise. Het titelnummer Self-Surgery is een een dreunend slugerock nummer vol zoemende bas en gitaarriffs en aan waanzin grenzende zang.
Afgesloten wordt met de verpletterende smerige viezigheid van Mrs. Piss.

Met dit debuutalbum heeft Mrs. Piss een album afgeleverd vol bulldozer rock, die tergend langzaam alles op zijn weg verplettert.

Tracklist:
01. To Crawl Inside
02. Downer Surrounded By Uppers
03. Knelt
04. Nobody Wants To Party With Us
05. M.B.O.T.W.O.
06. You Took Everything
07. Self-Surgery
08. Mrs. Piss

Website: Mrs. Piss